Please Help!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-31-2005, 09:01 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Dec 2005
Posts: 2
Default Please Help!!!


Here is my setup:

Abit K8N SLi MB
3 gigs Corsair ddr 400 pc 3200
WD 200 gig SATA HDD
2- BFG Nvidia 7800 GTX
SB Audigy 2 ZS Gamer
Thermaltake 680w PSU
Lian Li case with 4 stock case fans

Here is my problem:

The computer randomly shuts off and now just locks up auto powers down. As if the plug has been pulled out from the back.

I tried just 2 sticks of ram and it didn't work.

I took out 1 video card and changed it from SLi back to normal and that didnt work.

I tried multiple sticks of ram in different locations thinking it was a bad stick somewhere and that didnt work.

I added a blower fan underneath the video cards and that didn't work.

What am i left with. Could it be the CPU overheating and just shutting the computer off. I have the BIOS set to shut down at the highest temp setting and to warn me just before but it never does. I then set the BIOS to disable CPU temp and it still shuts down.

This shutdown is now also happening outside of gaming its happening in windows. My next thought is it something with the FX55 and windows xp.

I also have never checked out the hard drive. Its a sata connection. I don't see why it would be causing an auto shutdown.

Also all the fans in the system are stock with the Lian Li case. Should i just swap em all out for better ones and if so which.

The graphics cards are heating up at some points to over 80 celcius but that doesnt seem to ignite the problem since i have had shut offs at 57 degrees.

I am now completely outta ideas so any light you can shed on the subject would be great.


Pegesus is offline  
Old 01-01-2006, 03:25 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
sPlAtOiD's Avatar
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748

I would think that your power supply is the problem. I know its got enough power but thats what id check next.Could be bad...

sPlAtOiD is offline  
Old 01-01-2006, 04:49 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11

if you have to wait as if the plug was disconnected, psu
Static_11 is offline  
Old 01-01-2006, 09:31 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Dec 2005
Posts: 2

Well i know for a fact its not the PSU since i have installed 3 others in the system and i get the same problem.
Pegesus is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:45 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.