Picture not filling monitor - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-16-2009, 06:16 PM   #1 (permalink)
rustle rustle
 
35g700's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Maine
Posts: 1,580
Default Picture not filling monitor

Recently I had to re-install windows vista due to a hard drive failure, I replaced the hard drive installed vista and installed the drivers for my HD4850. My monitor is naturally 1920x1080 but when I set it to that resolution it does not fill the screen, it used to fill the screen when I had the other Hard drive but it does not now.

All help is welcome
__________________

__________________
Core i7 8700K @ 4.8GHz - Asus Z370-E - Gigabyte GTX 970 - 16GB DDR4 3000MHz - 500GB Samsung 960 EVO - Windows 10 Pro x64
Mid 2014 Retina MacBook Pro 13.3" - 2.6GHz core i5 - 16GB DDR3 1600MHz - 128GB - macOS High Sierra
Sony PS3 & PS4 500GB || iPhone 6s 64GB iOS 11 || Sony a6000
35g700 is offline  
Old 01-16-2009, 07:07 PM   #2 (permalink)
Seg Fault'n
 
Join Date: Jul 2005
Location: The dried husk where America came from
Posts: 5,801
Default Re: Picture not filling monitor

What is "it"? Is it you desktop background? Can you use the edges of the screen?
__________________

__________________


There are in order of increasing severity: lies, darn lies, statistics, and computer benchmarks. - diskinfo man page
"Get your money and let's go to court!" - Craig Mudie, MS
kmote is offline  
Old 01-16-2009, 07:40 PM   #3 (permalink)
rustle rustle
 
35g700's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Maine
Posts: 1,580
Default Re: Picture not filling monitor

I set my resolution to 1920x1080 the natural resolution for the monitor and the picture is not taking up the entire screen, the picture is in the middle with wasted pixels around the edge about an inch, I will draw up an example in paint.

EDIT

Here is a rough drawing in paint of what it looks like:

__________________
Core i7 8700K @ 4.8GHz - Asus Z370-E - Gigabyte GTX 970 - 16GB DDR4 3000MHz - 500GB Samsung 960 EVO - Windows 10 Pro x64
Mid 2014 Retina MacBook Pro 13.3" - 2.6GHz core i5 - 16GB DDR3 1600MHz - 128GB - macOS High Sierra
Sony PS3 & PS4 500GB || iPhone 6s 64GB iOS 11 || Sony a6000
35g700 is offline  
Old 01-16-2009, 08:35 PM   #4 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: Picture not filling monitor

try this
Attached Images
File Type: jpg 1.jpg (89.3 KB, 3475 views)
Fat.Clown is offline  
Old 01-16-2009, 08:42 PM   #5 (permalink)
rustle rustle
 
35g700's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Maine
Posts: 1,580
Default Re: Picture not filling monitor

^ I tried that and it didn't change anything.
__________________
Core i7 8700K @ 4.8GHz - Asus Z370-E - Gigabyte GTX 970 - 16GB DDR4 3000MHz - 500GB Samsung 960 EVO - Windows 10 Pro x64
Mid 2014 Retina MacBook Pro 13.3" - 2.6GHz core i5 - 16GB DDR3 1600MHz - 128GB - macOS High Sierra
Sony PS3 & PS4 500GB || iPhone 6s 64GB iOS 11 || Sony a6000
35g700 is offline  
Old 01-16-2009, 08:43 PM   #6 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: Picture not filling monitor

is there an auto setting on your monitor?
__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Old 01-16-2009, 08:55 PM   #7 (permalink)
rustle rustle
 
35g700's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Maine
Posts: 1,580
Default Re: Picture not filling monitor

There is only a auto adjust for VGA, I am using HDMI and there is no auto adjust.
__________________
Core i7 8700K @ 4.8GHz - Asus Z370-E - Gigabyte GTX 970 - 16GB DDR4 3000MHz - 500GB Samsung 960 EVO - Windows 10 Pro x64
Mid 2014 Retina MacBook Pro 13.3" - 2.6GHz core i5 - 16GB DDR3 1600MHz - 128GB - macOS High Sierra
Sony PS3 & PS4 500GB || iPhone 6s 64GB iOS 11 || Sony a6000
35g700 is offline  
Old 01-16-2009, 09:06 PM   #8 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: Picture not filling monitor

try the auto adjust for the vga. it might do something. haha. also check in like properties and display and make sure it runs at that setting.
__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Old 01-16-2009, 09:17 PM   #9 (permalink)
rustle rustle
 
35g700's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Maine
Posts: 1,580
Default Re: Picture not filling monitor

^ I tried the auto adujust for the VGA, it went fullscreen but the highest res I could get was 1440x900 so I put the HDMI back. Yes the monitor can handle 1920x1080 here is the link to what I got

Newegg.com - ASUS VH222H Black 21.5" 5ms HDMI Widescreen 16:9 Full HD 1080P LCD Monitor Built in Speakers 300 cd/m2 1000:1 (ASCR20000:1) w/ SPDIF out - LCD Monitors

EDIT

I got it to go to 1920x1080 with VGA, I had to change the refresh rate from 75 down to 60.

EDIT

I got it fixed so it goes full screen 1920x1080, I had to change the refresh rate from 75 to 60 and then it let me change the scaling.
__________________

__________________
Core i7 8700K @ 4.8GHz - Asus Z370-E - Gigabyte GTX 970 - 16GB DDR4 3000MHz - 500GB Samsung 960 EVO - Windows 10 Pro x64
Mid 2014 Retina MacBook Pro 13.3" - 2.6GHz core i5 - 16GB DDR3 1600MHz - 128GB - macOS High Sierra
Sony PS3 & PS4 500GB || iPhone 6s 64GB iOS 11 || Sony a6000
35g700 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Your LCD Monitor and You Fat.Clown Monitors, Printers and Peripherals 22 01-30-2017 07:05 AM
Monitor Only Displays White Screen darkop16 Hardware Repairs and Troubleshooting 3 12-24-2008 11:37 PM
My monitor with the xbox 360 dwaynesox Monitors, Printers and Peripherals 0 10-16-2007 11:32 PM
Dual Monitor Issue Ultra Steel Hardware Repairs and Troubleshooting 4 04-18-2007 08:03 AM
Looking for a new Computer Monitor ? Try this one.. Osiris New Systems | Building and Buying 14 04-07-2007 09:26 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.