Performance Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-29-2007, 12:35 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 7
Default Performance Problem

Hi,

I recently have been having a weird problem with my game performance, for all games when I start playing they will run at a nice smooth frame rate, for example stalker would run at about 70 fps, then after about 2 minutes the fps will drop and stay low, stalker drops to about 14fps.

This performance drop is irrellevant of any in game setting ( AA, Res, Texture detail etc), I tried dropping all the settings and exactly the same thing happens.

I have a 865dPerl intel motherboard, P4 3.2, 1gb RAM, and a Sapphire X800 Xt.

I reformatted my computer and installed everything clean but im still getting the same problem.

Any help would be great.
__________________

Verty333 is offline  
Old 04-29-2007, 06:51 PM   #2 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default Re: Performance Problem

are the temperatures running right, cpu and gpu?
__________________

__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 04-30-2007, 05:02 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 7
Default Re: Performance Problem

No problems with the heating.
Verty333 is offline  
Old 04-30-2007, 10:14 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 18
Default Re: Performance Problem

Are you running Vista?
600MHZ is offline  
Old 04-30-2007, 07:58 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 7
Default Re: Performance Problem

No, do not have vista (thank god)
Verty333 is offline  
Old 04-30-2007, 08:24 PM   #6 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Performance Problem

the video card might have "aged"
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 04-30-2007, 10:02 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 7
Default Re: Performance Problem

Quote:
Originally Posted by peterhuang913 View Post
the video card might have "aged"
Do you mean its crap now compared to newer cards?

Or the componenets are stuffed because its old?
Ive only had it for about 2 years.
Verty333 is offline  
Old 05-01-2007, 09:20 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 7
Default Re: Performance Problem

So no ideas any one?

Whats the order i should re-install drivers after a clean reformat?

This is so annoying, my computer that I set up for games like 2 years is now a piece of **** that cant even run games properly from 3 the years ago (hl2)
Verty333 is offline  
Old 05-01-2007, 10:04 PM   #9 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default Re: Performance Problem

try updating ur video drivers and check if you have Direct x 9.0c installed
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 05-01-2007, 10:11 PM   #10 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Performance Problem

i meant that the card probably broke because of time or the thermal stuff is not as good as new, etc...
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Chronic Rebooting Problem AND_YOU_ARE Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-24-2007 06:04 PM
Problem with my hardware responding to my computer. Carl133 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-23-2007 09:21 PM
Very strange computer problem fangs2000 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-20-2007 09:52 PM
HDD problem I think? lee2001notts Hardware Repairs and Troubleshooting 6 04-13-2007 01:10 PM
Hardware problem fufonzo Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-09-2007 10:38 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.