PC Sometimes Boots, Most Times Doesn't Even POST - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-29-2010, 10:32 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 6
Default PC Sometimes Boots, Most Times Doesn't Even POST

Hi.

My PC sometimes POST's and boots and other times it doesn't. And when it does get to desktop the computer freezes.

The PC is a new build (3 weeks old) and for the past 2 weeks, it freezes usually any time between the computer turning on to when it reaches the desktop, and so requires me to keep restarting the computer (average around 4-6 times) before I can use the computer normally.

Once it's turned on and working, the computer won't crash or freeze at all.

And it's gotten worse over the past week where sometimes it POSTS and sometimes it doesn't and after lots of restarts it reaches the desktop and works perfectly.

I am thinking it is most probably the memory, what do you think and may you please help me.

Thanks.

EDIT: I'd like to add that when it doesn't POST there's no image on the screen.

Here are my computer specs:

CPU: i7 920 @ stock speed
Motherboard: XFX X58i
GPU: XFX ATI 4890
Memory: some generic Micron, 3x1gb, here it is: MT8JTF12864AZ-1G1
PSU: Corsair 650w
__________________

dedparrot is offline  
Old 08-29-2010, 11:41 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: PC Sometimes Boots, Most Times Doesn't Even POST

Run Memtest86+ Try testing it with separate sticks, to pinpoint it.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Boots fine...no POST beep... TonCrafter Hardware Repairs and Troubleshooting 1 08-10-2010 01:54 AM
Unable to see any POST/BIOS screens until Windows boots... jman0023 Hardware Repairs and Troubleshooting 3 08-26-2009 10:06 PM
Post your fastest SuperPI times thebleakness Overclocking and Modding 767 02-18-2007 08:24 PM
New build booted few times, now won't even POST brianf408 Hardware Repairs and Troubleshooting 3 10-05-2006 07:29 PM
Post your boot times!! Joeisalsocool Microsoft Windows and Software 13 12-08-2004 12:17 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.