PC inactive, need help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-18-2006, 07:57 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 250
Send a message via AIM to lev2323
Default PC inactive, need help

I left my house, PC still running and when I came back an hour later, the monitor was on standby. But when I moved the mouse, nothing happened. The PC was still running. I restarted, and still no signal on the monitor. Also, I noticed that my keyboard LED backlights were not coming on as well, which meant that it was not making it through the POST process. Those backlights come on and off during the startup process (USB keyboard). I reseated the ram and the video card, as well as cleared the BIOS with no luck. I am really stuck on this one, I am beginning to think the mobo went out, but I am confused as the PC was still running when I returned. It has been running fine and nothing was odd when I left. Help please! Specs in sig.

EDIT: The OC specs in my sig were not active at the time. I run stock speeds on everything and have for over a year, I only OCed to see what it could do and dropped it back down.

EDIT2: I went to switch my keyboard over to my GFs PC in order to see if the keyboard was even still active and her's suddenly restarted. It at first would start up, but restart itself after a few seconds. After turning it off, and then restarting, the keyboard would light on her rig but, now the monitor was not recieving a signal as well.

I am beginning to think this may be a virus, but I have never heard of one like this. My PC will still not light my keyboard, but the motherboard is not producing any errors.
__________________

__________________
My Computer:
C2D E6420 2.13, FSB 1066MHz
OCZ SLI-ready 1066MHz 5-5-5-15T
eVGA NF63 motherboard
eVGA 8800GTS 640MB
Sound Blaster Audigy 2 ZS
Windows XP Pro 32 bit
OCZ GameXstream 700w PSU
lev2323 is offline  
Old 02-19-2006, 12:05 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 250
Send a message via AIM to lev2323
Default

Bump...

Pretty sure my PC, the one in the sig, has at least the GFX card bonked. The mobo also looks borked cause the USB port wouldnt work (USB keyboard). On her's, looks like the GFX card is the only issue. So I have two broke GFX cards and one broke mobo. I am still boggled as to how this happened in the same night.
__________________

__________________
My Computer:
C2D E6420 2.13, FSB 1066MHz
OCZ SLI-ready 1066MHz 5-5-5-15T
eVGA NF63 motherboard
eVGA 8800GTS 640MB
Sound Blaster Audigy 2 ZS
Windows XP Pro 32 bit
OCZ GameXstream 700w PSU
lev2323 is offline  
Old 02-19-2006, 12:54 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default

Thats some wierd stuff. It sounds like the keyboard i shorting out something, although ive never heard of this before. You shouldent have had both computers with the same virus unless ther networked.
sPlAtOiD is offline  
Old 02-19-2006, 10:34 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 250
Send a message via AIM to lev2323
Default

They are networked but other PCs on the network are unaffected. The keyboard isn't shorting out anything because it works on other PCs. So I think it is the mobo and the video card in one and the video card in the other.
__________________
My Computer:
C2D E6420 2.13, FSB 1066MHz
OCZ SLI-ready 1066MHz 5-5-5-15T
eVGA NF63 motherboard
eVGA 8800GTS 640MB
Sound Blaster Audigy 2 ZS
Windows XP Pro 32 bit
OCZ GameXstream 700w PSU
lev2323 is offline  
Old 02-19-2006, 01:31 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 250
Send a message via AIM to lev2323
Default

Shamless bump...

anyone else have any ideas? I don't have a spare vid card to see if the mobos are cuplrit or not. I feel like I have tried everything to my knowlegde, but it never hurts to ask.
__________________
My Computer:
C2D E6420 2.13, FSB 1066MHz
OCZ SLI-ready 1066MHz 5-5-5-15T
eVGA NF63 motherboard
eVGA 8800GTS 640MB
Sound Blaster Audigy 2 ZS
Windows XP Pro 32 bit
OCZ GameXstream 700w PSU
lev2323 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.