Overheating - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-22-2007, 07:05 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 203
Send a message via AIM to locki433
Default Overheating

I'm having a problem with temps, was wondering if anybody has the same board and knows what each of the temps are. Thank you
__________________

__________________
Asus A8N32-SLI Deluxe
Opteron 175 @ 2.80Ghz
Zalman CNPS7000-Cu
OCZ DDR500 2048 Gold XTC
eVGA 7800GTx 256MB PCI-E
Lite-On 16x DVD+-RW DL
Mushkin 120GB SSD SATAIII
Seagate 1TB SataII x 2
Dell 20.1 Inch Widescreen LCD
locki433 is offline  
Old 02-22-2007, 08:49 PM   #2 (permalink)
LA1
Super Techie
 
Join Date: Jul 2006
Location: eastcoast
Posts: 453
Default

maybe the temps are set too low in speed fan. Does your mainboard support any kind of temp reporting ?
__________________

__________________
LA1 is offline  
Old 02-23-2007, 08:30 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 203
Send a message via AIM to locki433
Default

I double checked with Everest, and the temps are correct. It tells me what is what tho. The 50cel one is the chipset. Does anybody know if this is ok, or should i see about getting a new fan. My graphics card sits right on top of it, stupid design.
__________________
Asus A8N32-SLI Deluxe
Opteron 175 @ 2.80Ghz
Zalman CNPS7000-Cu
OCZ DDR500 2048 Gold XTC
eVGA 7800GTx 256MB PCI-E
Lite-On 16x DVD+-RW DL
Mushkin 120GB SSD SATAIII
Seagate 1TB SataII x 2
Dell 20.1 Inch Widescreen LCD
locki433 is offline  
Old 02-23-2007, 09:10 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

for a start you may actually want to use the software designed for DFI's monitoring chip , ITE Smart Guardian. it should be included on your driver disc. 50c is acceptable though too high for my liking. perhaps you could remount the chipset HSF with some Arctic Silver. it's probably mainly because your graphics card no doubt hangs over the chipset fan. it is possible to put the card in the second slot (if you enable SLI the slot will run at 8X) which will probably drop your temps a few degrees in my experience. however in my experience this can cause a significant delay in POST/boot.
Nitestick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.