Only left speaker works - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-25-2005, 05:36 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 181
Send a message via AIM to andy345
Default Only left speaker works

I turned my comp on today and only my left speaker is working. My right one is making weird noises and not playing music or anything. I tried other speakers and headphones and the other audio port in the front and get the same problem. How can I fix this?
__________________

andy345 is offline  
Old 11-25-2005, 05:48 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
RockyZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 893
Send a message via AIM to RockyZ
Default

The ports in front is connected to the same sound card as the front.

Check for lose connection of the adapters on your sound card. If you have integrated sound, what better day to pick up a new sound card?
__________________

__________________

e6300@2.8GHZ
G. Skill 4GB(2x2GB) DDR800
eVGA 8800GTS 320MB
super pi: 1m=20s
RockyZ is offline  
Old 11-25-2005, 05:57 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 181
Send a message via AIM to andy345
Default

I did completely take apart my computer today so i could cut a hole in the back for a fan. Could the mobo's intergrated audio gotten hurt while it was just sitting on my desk?
andy345 is offline  
Old 11-25-2005, 06:27 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 24
Default

OK, first you have to isolate the problem, if it is the computer or the speakers.
Try a set of headphones instead if speaker. If the headphone does the samething than you know that it is the computer.
If the head phones works just fine, than it is the speakers.

If speaker problem: Look if there is any lose connection.
If it is the computer: Go to sound properties and look if everything is set right. Try to connect the speaker on the front of the computer if you have a front port. Uninstall and resintall driver. Etc
Locutus is offline  
Old 11-25-2005, 06:46 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 181
Send a message via AIM to andy345
Default

I did everything u said. IT is a computer problem. I tried 2 pairs of speakers and 2 pairs of headphones on both audio ports. It is integrated audio. I did try to reinstall the driver and it did nothing.
andy345 is offline  
Old 11-25-2005, 08:42 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 24
Default

hmmm.... if it is aplication problem, you sould be able to fix it by doing a system restore to the day when it was working. If it does not, might have to run a recovery.
If that does not fix it, than the sound card is fried.
Locutus is offline  
Old 11-25-2005, 09:31 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 181
Send a message via AIM to andy345
Default

I tried a recovery to yesterday when it worked and no luck ill try installing the sound drivers again.

Just reinstalled again and no luck. I think theirs soemthing wrong with it. Its like dead static air and pops that you hear out of the left speaker.
__________________

andy345 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.