OMG, my sound - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-11-2006, 08:51 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 90
Default OMG, my sound

my new rig, (dfi nf4 lanparty mobo) won't produce any sound at all. I've updaded the drivers but they won't work. Anybody can help? PLZ
__________________

juststarting123 is offline  
Old 02-11-2006, 09:08 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

have you attached the sound module correctly?
__________________

Nitestick is offline  
Old 02-11-2006, 09:19 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 90
Default

yeah, i have
juststarting123 is offline  
Old 02-11-2006, 09:36 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

enabled in bios?
Nitestick is offline  
Old 02-11-2006, 09:52 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 90
Default

how do you enable sound in bios
juststarting123 is offline  
Old 02-11-2006, 09:59 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

look through the options. i know its in one of the options on the left but i cant remember which one :P. in case you're not sure to get into BIOS on that board hit DEL while at the lanparty NF4 logo.
Nitestick is offline  
Old 02-11-2006, 10:22 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 90
Default

it's enabled in bios but the sound still doesn't work... does it mean that i've just pourer 1200 into my computer for nothing!!!
juststarting123 is offline  
Old 02-11-2006, 10:39 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

thats strange :O so you've installed all the drivers from the cd? chipset etc? now for the insulting question: is it muted? check your speakers with something else just to be sure that its not your speakers at fault. what operating system are you using?
Nitestick is offline  
Old 02-11-2006, 10:47 PM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

is it onboard (integrated into motherboard) or seperate PCI?
talldude123 is offline  
Old 02-11-2006, 11:13 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

on the lanparty its a module that connects to the motherboard by header pins.
__________________

Nitestick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.