Omega Striker 7.1 SPDIF in always has signal - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-31-2011, 07:19 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Portland, OR
Posts: 6
Default Omega Striker 7.1 SPDIF in always has signal

I purchased a Omega Striker 7.1 sound card a while back, and have been using it for receiving SPDIF from my Xbox. (That way I can route it through my G35's, which are awesome.) I haven't has any issues with it until recently. I rebooted my computer to install some new case fans (and had all cables unplugged of course), and when it started back up it acted like it was installing new drivers for my G35's. I don't see how this could have anything to do with the sound card, but now the SPDIF in is constantly showing it receiving sound - even when there is no cable plugged in. If I set it to my default recording device, it sounds like rapid-fire clicks or pops at full volume. Any idea what happened?

Information:
Windows 7 x64
Core i7 930
ASUS P6T
RADEON HD 5850
10GB 1.6GHz RAM
__________________

Atropos89 is offline  
Old 08-31-2011, 07:29 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default Re: Omega Striker 7.1 SPDIF in always has signal

Try uninstalling the old drivers and install new ones.
__________________

brinks is offline  
Old 08-31-2011, 07:33 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Portland, OR
Posts: 6
Default Re: Omega Striker 7.1 SPDIF in always has signal

I checked the drivers - they are the ones I installed when I first got the card. The only ones that seem to have changed are the ones for my headset. I'll go ahead and remove and reinstall the sound card drivers now.

Also, I should mention that the other functions of the card work - like the standard headphone jack to my 2.1 speaker system. It's just the SPDIF in that's messing up.

UPDATE: Didn't help. The input shows nothing until I power the Xbox on. After I do that, it shows a small blip of sound, and then goes to full volume. THen it stays at full volume even with the Xbox powered off. (or unplugged from the SPDIF cable)
Atropos89 is offline  
Old 08-31-2011, 08:15 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default Re: Omega Striker 7.1 SPDIF in always has signal

Tbh I don't know what the problem is, you'll have to wait for help from others with more knowledge on this problem.
brinks is offline  
Old 08-31-2011, 08:47 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Portland, OR
Posts: 6
Default Re: Omega Striker 7.1 SPDIF in always has signal

I appreciate the help anyway. Anyone else?
Atropos89 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SPDIF to Line In ? Oreo Computer Audio and Multimedia 4 02-12-2010 10:08 AM
RAM recommendations for a striker mb icemakr New Systems | Building and Buying 13 03-12-2008 01:34 PM
Using SPDIF audio sbelsky Computer Audio and Multimedia 2 03-22-2006 07:21 PM
What exactly is an SPDIF Out? Rawan AbuSalman Computer Audio and Multimedia 7 09-05-2005 06:23 PM
only 2ch via spdif... Cyruz Computer Audio and Multimedia 1 11-14-2003 04:02 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.