old computer problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-15-2007, 05:08 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 131
Default old computer problem

ive got a old comp which im planing to use as a firewall. its a celeron 533 on a intel wl810e and 256mb of ram . it also has integrated graphics and no agp slot. the problem is that when i boot it up, it will give two short beeps every 10 seconds and there is no display. i cant seem to get it to work.

thx in advance
__________________

__________________
Core 2 Duo E6600 2.4GHz
ASUS P5N32-E SLI Motherboard
2X Seagate Barracuda 500GB HDD
2X Corsair XMS2 1GB PC 6400 DDR2 800MHz RAM
MSI NX8800GTS 640MB
2x Philips 22" 202P73
m6qrp is offline  
Old 08-15-2007, 05:20 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Sodaen's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 179
Default Re: old computer problem

2 Short Beeps: POST Error - error code shown on screen

Unsure of what the problem could be. If you can tell me why you stopped using it in the first place. Be more descriptive.
__________________

Sodaen is offline  
Old 08-15-2007, 05:23 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 131
Default Re: old computer problem

i cant see anything on the screen. its from an old computer from my school. i got it while they were throwing out the old systems.
__________________
Core 2 Duo E6600 2.4GHz
ASUS P5N32-E SLI Motherboard
2X Seagate Barracuda 500GB HDD
2X Corsair XMS2 1GB PC 6400 DDR2 800MHz RAM
MSI NX8800GTS 640MB
2x Philips 22" 202P73
m6qrp is offline  
Old 08-15-2007, 05:27 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Sodaen's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 179
Default Re: old computer problem

Oh, hrmph I see. Likely it means nothing on hard drive, they probably deleted the operating system, but since we can't see it, can I recommend trying another video card? If not, make sure the IDE cables are plugged in correctly to the hard drive, CD-ROM drive. Plugging an IDE cable in the wrong way can mean a blank screen. Also, having two video cards at the same time results in no screen.
Sodaen is offline  
Old 08-15-2007, 05:35 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 131
Default Re: old computer problem

i didnt connect any drives to the board. just the cpu, ram, psu and video. it doesnt have any agp slots. only 4 pci. and i n kinda short on money to buy a pci video card.
__________________
Core 2 Duo E6600 2.4GHz
ASUS P5N32-E SLI Motherboard
2X Seagate Barracuda 500GB HDD
2X Corsair XMS2 1GB PC 6400 DDR2 800MHz RAM
MSI NX8800GTS 640MB
2x Philips 22" 202P73
m6qrp is offline  
Old 08-15-2007, 05:37 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Sodaen's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 179
Default Re: old computer problem

Oh there's the deal. No hard drive = POST error, can not find MBR.

If you do happen to install a hard drive, and a floppy drive (if not already installed), I can teach you the ways of BSD (only ones I know how to do this for) remote installation over the network.
Sodaen is offline  
Old 08-15-2007, 05:48 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 131
Default Re: old computer problem

i thought that the hdd is not required for booting and the comp will start without any drives. i think the hdd is only required to boot onto a os.
__________________
Core 2 Duo E6600 2.4GHz
ASUS P5N32-E SLI Motherboard
2X Seagate Barracuda 500GB HDD
2X Corsair XMS2 1GB PC 6400 DDR2 800MHz RAM
MSI NX8800GTS 640MB
2x Philips 22" 202P73
m6qrp is offline  
Old 08-15-2007, 05:50 AM   #8 (permalink)
True Techie
 
Sodaen's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 179
Default Re: old computer problem

Yeah it'll start, but where does it have to go? It gets to POST, looks for an MBR to find out the next step, but it has no next step. Sure you can insert a floppy, but for that to boot, it even has to have an MBR. Anything that runs from POST has an MBR.
Sodaen is offline  
Old 08-15-2007, 06:03 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 131
Default Re: old computer problem

what i mean is that i just want to get the board to boot then ill put it in the case where all the drives are waiting.

ok. i set the bios setup configuration to normal and the monitor now detects the board. the monitor flickers and the green light is on but there is still no display.
__________________
Core 2 Duo E6600 2.4GHz
ASUS P5N32-E SLI Motherboard
2X Seagate Barracuda 500GB HDD
2X Corsair XMS2 1GB PC 6400 DDR2 800MHz RAM
MSI NX8800GTS 640MB
2x Philips 22" 202P73
m6qrp is offline  
Old 08-15-2007, 06:08 AM   #10 (permalink)
True Techie
 
Sodaen's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 179
Default Re: old computer problem

The board to boot, you heard 2 beeps, it's clearly running. And I thought you said you had no visual input, how did you change those BIOS settings. I am sorry I can't help you, you need to give me details.
__________________

Sodaen is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
POST Troubleshooting Guide SYL\X/3K Hardware Repairs and Troubleshooting 7 03-07-2009 11:24 AM
Serious computer problem. HeeRoMaKi Hardware Repairs and Troubleshooting 71 07-28-2007 11:42 PM
Computer problem ankit3000 Hardware Repairs and Troubleshooting 6 06-06-2007 04:42 PM
my computer hardware problem has been found...... Wildside Hardware Repairs and Troubleshooting 3 05-12-2007 04:33 PM
Problem with my hardware responding to my computer. Carl133 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-23-2007 09:21 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.