Old computer cuts out display driver randomly - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-26-2006, 08:44 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 85
Default Old computer cuts out display driver randomly

with my old comp (Win ME, may it never crash, pent 3 1.0, 512MBram) it randomly cuts out the display driver and goes to 640x480 and 16 colors. I do system restore, and it fixes it...for about 10 starts. then it goes back. is it windows me, may it never crash, or is it something else?
__________________

__________________
-Intel 820
-Intel D945PSN
-Corsair XMS DDR2 675Mhz
-Western Digital 250GB w/ 16MB and SATAII
-ATI X1900 All-in-Wonder
-Audigy 2 ZS Platinum
-3dmark05 = 4800
mtb2005 is offline  
Old 01-26-2006, 09:16 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 45
Default

To me it sounds like there could be a problem with your windows ME installation, or dodgy sectors on your hard drive. Looks like it is knocking out drivers at random, which, being random make it harder to diagnose.
__________________

__________________
A drunk mans words are a sober mans thoughts.
The_likely_lad is offline  
Old 01-26-2006, 09:20 AM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

what's your video card?
you could try installing new drivers for it
__________________
Apokalipse is offline  
Old 01-26-2006, 03:55 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 85
Default

I just reinstalled windows a few weeks ago because it was doing that. I tried to install the latest driver from dell, but it didn't work, so I used the one that came with my computer.
Don't ask about using the driver from Nvidia. I had a long ordeal with that one, when I tried to install it direct. It is a Dell make of the Geforce2 Mx200 (almost positive about the 200) with s-video out
__________________
-Intel 820
-Intel D945PSN
-Corsair XMS DDR2 675Mhz
-Western Digital 250GB w/ 16MB and SATAII
-ATI X1900 All-in-Wonder
-Audigy 2 ZS Platinum
-3dmark05 = 4800
mtb2005 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.