Old computer - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-26-2006, 05:10 AM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499
Angry Old computer

Yesterday i took out the second hdd from this computer into an old one. I managed to get my current computer working again without the hdd (this was the boot one) so thats ok but when i put the other hdd into my old computer, connected everything up my cpu fan goes crazy.
Everytime i switch the computer on it will start up, with nothing coming up on the monitor and the fan sounds like its taking off :s it just keeps getting louder.

Anyone know what the problem could be?

Thanks
__________________

Mentali$T is offline  
Old 05-26-2006, 08:43 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

damaged hdd, hardware incompatability issues, damaged motherboard, power supply. the list is endless
__________________

Nitestick is offline  
Old 05-26-2006, 08:45 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499
Default

lol o..k.. well i think the psu is ok cos the screen did come on once (only once tho lol). im pretty sure the hdd is fine cos i only just took it out of this computer. And the mobo i havent touched since i got this new computer. The hdd should be fine as its the one that used to be in there before this computer.
Mentali$T is offline  
Old 05-26-2006, 10:07 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499
Default

Ok the monitor only comes on when i have the cpu fan plugged in. But it keeps getting faster and louder. I keep having to unplug it cos i dont want the fan to blow up or something lol. argh im so confused why its doing this.
Mentali$T is offline  
Old 05-26-2006, 10:29 AM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

the thing is here.......we have the fan blowing up vs. the cpu blowing up. here i take the cpu. if you're going to run it leave the fan.
Nitestick is offline  
Old 05-26-2006, 10:43 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499
Default

I dont get what would have made it go wrong. I havent used in about 3 months thats all. I havent got enough money to build it back up again so i guess ill go without

btw does the fan go really fast because the cpu is getting too hot? Would reseating the heatsink help do you think?

Thanks
Mentali$T is offline  
Old 05-26-2006, 11:10 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499
Default

I have never changed the thermal pad that came with the pc so maybe i should clean this off and put some as5 on it.
Mentali$T is offline  
Old 05-26-2006, 06:02 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
FlashDude's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: NB, Canada
Posts: 1,232
Send a message via MSN to FlashDude
Default

that isn't why it won't boot so don't bother.
__________________
FlashDude is offline  
Old 05-26-2006, 06:03 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499
Default

lol it does boot.
__________________

Mentali$T is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.