Oh My Luck... It Sucks! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-03-2005, 01:49 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike
Default Oh My Luck... It Sucks!

Ok so when I did my 2nd build about a month ago, I used an AMD 3000+ Venice, so I put it in, installed Windows XP, etc..

I go in BIOS and see it is running 33C stock, I am like sweet!

Yadda, I start playing games, it crashes. I figure it's the video card. I get a new one, does the same thing. So now I figure the CPU is overheating. Load temps go to 42C, perfectly fine.

So now I am stumped. I open up the case, feel the HSF, feels fine.

I take the whole HSF off to find that the CPU was stuck under it, it didn't lock in the ZIF socket and was stuck to the bottom of the HSF like glue. After careful prying it came off, where I found the top of the CPU to be burned a little, and the thermal paste everywhere.

What happened I don't know, could be bad sensors, or just a bad CPU.

But I sent it all back and I'm gonna try again -.-
__________________

__________________
<img src=\"http://img175.imageshack.us/img175/5743/sig9cd1.gif\" border=\"0\">
Check out www.advancedgeeks.com Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Old 09-03-2005, 05:01 PM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,302
Default

Remind me to not ever let you build me a rig, OK?
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 09-03-2005, 05:41 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike
Default

XD No my first one in my sig did just great, but my 2nd one I wasn't as lucky
__________________
<img src=\"http://img175.imageshack.us/img175/5743/sig9cd1.gif\" border=\"0\">
Check out www.advancedgeeks.com Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Old 09-03-2005, 07:22 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default

weird how can the thermal paste be all over the place is my question? But yes that does suck im in shock that it even workeed for that time being lol.
__________________
Dark_Sniper* is offline  
Old 09-03-2005, 07:42 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default Re: Oh My Luck... It Sucks!

Quote:
Originally posted by Counter-Strike
CPU burned a little.
Thats the part I don't get. If temps were that low, how did the CPU get how enough to burn the Heatspreader?

Quote:
Originally posted by Trotter
Remind me to not ever let you build me a rig, OK?
ROFL.
Flanker is offline  
Old 09-03-2005, 07:53 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike
Default Re: Re: Oh My Luck... It Sucks!

Quote:
Originally posted by Flanker
Thats the part I don't get. If temps were that low, how did the CPU get how enough to burn the Heatspreader?
Thats EXACTLY my point, I don't know how it could have, I had a mobo sensor, Everest, and my case gague all with the same temp.
__________________
<img src=\"http://img175.imageshack.us/img175/5743/sig9cd1.gif\" border=\"0\">
Check out www.advancedgeeks.com Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Old 09-03-2005, 08:52 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default

THen the CPU must be screwed up, temps are nice i dont see y in the world you would have a problem
__________________

__________________
Dark_Sniper* is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.