OCZ Ram Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-30-2006, 07:02 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 37
Send a message via Yahoo to stevelenihan
Default OCZ Ram Problem

I just bought new 2x1gig OCZ Gold PC3200 Ram with 2-3-2-8 timings but on startup the timings are displayed as 2.5-3-3-8. I have latest bios,drivers etc so thats notthe problem. Anyone have any idea whats wrong
__________________

stevelenihan is offline  
Old 08-30-2006, 07:12 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

just set the timinigs to the advertised ones, if that doesn't work send them back. the timings in the SPD table (table contains a set of timings for it to run at default at different frequencies) are not always the same as those advertised.
__________________

Nitestick is offline  
Old 08-30-2006, 07:14 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 37
Send a message via Yahoo to stevelenihan
Default

Should I set the timings directly from the BIOS or use something like A64Tweaker etc?
stevelenihan is offline  
Old 08-30-2006, 07:15 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

BIOS would be better, make sure to give it a good memtest as soon as possible
Nitestick is offline  
Old 08-30-2006, 07:15 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 37
Send a message via Yahoo to stevelenihan
Default

Right thanks ill try it now
stevelenihan is offline  
Old 08-30-2006, 07:42 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 37
Send a message via Yahoo to stevelenihan
Default

Set it manually,ran memtest and got a ****load of errors. WTF? I paid $250 for this ram
stevelenihan is offline  
Old 08-30-2006, 08:07 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 37
Send a message via Yahoo to stevelenihan
Default

Ok so I set the BIOS settings to auto detect the timings and ran memtest and got no errors so the ram is fine. But the auto detect timings are 2.5-3-3-8 and 2T while the sticker on the RAM says 2/3/2/8
__________________

stevelenihan is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.