NTLDR is missing! I NEED HELP! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-15-2006, 04:19 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 21
Lightbulb NTLDR is missing! I NEED HELP!

Hello,

Everytime I open my computer, the first thing I see is

NTLDR is missing
Press CTRL+ALT+DEL to restart
_


Now everytime i restart the computer i always end up on the same screen!

how do i fix this? Please be easy on me, I never opened a pc before.

All i have

- Windows Xp Cd
- Floppy disk (empty)
- Screw drivers
- pop corn and coke

Please tell me how to fix this using the following tools i have??
__________________

playkid is offline  
Old 06-15-2006, 04:24 PM   #2 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default


Click HERE <------------
__________________

__________________
brady is offline  
Old 06-15-2006, 05:00 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 21
Default

I changed bios set up, rebooted with windows xp cd in the cd drive. and still nothing happend? it still sends me straight to the error screen. anyone?
playkid is offline  
Old 06-15-2006, 05:04 PM   #4 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

1. Insert the Windows XP bootable CD into the computer.
2. When prompted to press any key to boot from the CD, press any key.
3. Once in the Windows XP setup menu press the "R" key to repair Windows.
4. Log into your Windows installation by pressing the "1" key and pressing enter.
5. You will then be prompted for your administrator password, enter that password.
6. Copy the below two files to the root directory of the primary hard disk. In the below example we are copying these files from the CD-ROM drive letter "E". This letter may be different on your computer.

copy e:\i386\ntldr c:\
copy e:\i386\ntdetect.com c:\

7. Once both of these files have been successfully copied, remove the CD from the computer and reboot.
__________________
brady is offline  
Old 06-15-2006, 05:04 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499
Default

lol you have to press a key for it to enter the cd options.
Mentali$T is offline  
Old 06-15-2006, 05:08 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 21
Default

did everything and still no success =(
playkid is offline  
Old 06-15-2006, 05:09 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499
Default

so when you boot up does it say to press any key to boot from cd or does it come straight up with error?
Mentali$T is offline  
Old 06-15-2006, 05:10 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 21
Default

Quote:
Originally posted by bradybnmci
1. Insert the Windows XP bootable CD into the computer.
2. When prompted to press any key to boot from the CD, press any key.
3. Once in the Windows XP setup menu press the "R" key to repair Windows.
4. Log into your Windows installation by pressing the "1" key and pressing enter.
5. You will then be prompted for your administrator password, enter that password.
6. Copy the below two files to the root directory of the primary hard disk. In the below example we are copying these files from the CD-ROM drive letter "E". This letter may be different on your computer.

copy e:\i386\ntldr c:\
copy e:\i386\ntdetect.com c:\

7. Once both of these files have been successfully copied, remove the CD from the computer and reboot.
It doesnt say to press any key to continue, it just goes straight to the error screen
playkid is offline  
Old 06-15-2006, 05:11 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 21
Default

Quote:
Originally posted by Mentali$T
so when you boot up does it say to press any key to boot from cd or does it come straight up with error?
right, it just goes straight to the error
playkid is offline  
Old 06-15-2006, 05:12 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499
Default

lol then you havent changed the boot sequence. Go into bios and then change the load to cd, floppy then hdd. just select the cd and click the hdd and it will swap them.
__________________

Mentali$T is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.