NTLDR is missing... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-04-2006, 09:20 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 103
Default NTLDR is missing...

I get this everytime i boot up and i cant do ANYTHING! It says press a key to boot from a cd when i have my hard drive in and i cant press a key and then it times out and says ntldr is missing.

when the hard drive is in just about the only thing i can do is go to the bios setup but if i take the hard drive out i can do everything... its just to bad you need a hard drive. I just received the hard drive and it hasnt ever been used before and I also tried the windows recovery and fixboot and all that...

Should i just RMA my hard drive?
__________________

__________________
http://wickedlasers.com/

check it out!!!!!!!!

in my old forum you needed 1000 posts and they selected your title.. you people are wacked out!
ryanlopez4550 is offline  
Old 08-04-2006, 10:43 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default

Hello,

Have you just installed Windows XP?

It's unlikely to be your hard drive that is causing you the problem.

Ensure that the jumpers on the hard drive are configured correctly, and that the IDE cable is plugged in correctly.

Go into your BIOS options, and check your device boot order to ensure that the hard drive in question is set to boot first.
__________________

__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 08-04-2006, 01:33 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

re-install windows XP. also you do not need a hdd. many linux OS's will run easily from a cd or other removeable device
Nitestick is offline  
Old 08-04-2006, 03:42 PM   #4 (permalink)
LA1
Super Techie
 
Join Date: Jul 2006
Location: eastcoast
Posts: 453
Default

check your boot.ini file amd make sure you are accessing the correct partition
__________________
LA1 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.