nothing going on - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-23-2010, 03:05 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
Default nothing going on

I hope this isn't a tough one to figure out. I turned my computer off the other night, and returned the next day. When I pushed the power button, the light doesn't come on anymore indicating power, but i hear the fans, dvd drive, and HDD all power up, but nothing shows on the screen. The motherboard doesn't have a power LED so I can't really tell if its getting power there. I have changed the PSU and still the same issue. Is it possible the case switch has gone bad? Would that cause the symptoms? Also it seems as if the fans are spinning at a higher RPM then normal. I have also reset the bios by removing the CMOS batt, and tried with a different monitor. Any ideas would really be appreciated. Thanks!!
__________________

Brandon S is offline  
Old 12-23-2010, 04:06 PM   #2 (permalink)
Hyper Techie
 
Abstract Hero's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Phoenix, AZ
Posts: 1,842
Default Re: nothing going on

If the switch was bad nothing would turn on not even fans. What are your specs? Also try starting it up with the bare minimum 1 stick of ram mobo and psu. No video cards, drives, or extra ram.
__________________

__________________
- AMD FX8320 @ 4.2Ghz - ASRock Fatal1ty 990FX Killer - G.Skill Ripjaws X 8gb -
- Asus Strix GTX 970 - Corsair Neutron GTX - Corsair TX 750 -
- Cooler Master HAF XB - Corsair H105 -
- Asus VG248QE - Corsair M60 & K90 -
Abstract Hero is offline  
Old 12-23-2010, 09:00 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,885
Default Re: nothing going on

No POST beep codes at all?
c0rr0sive is offline  
Old 12-24-2010, 02:03 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
Default Re: nothing going on

hello! Thank you for the quick response's. I tried the bare minimum and still nothing. No there isn't any post beep's at all. I also removed every component and checked for any electrical damage or smell and nothing at all. I removed the HDD and plugged it into another computer and the drive is undamaged. the specs of the rig are amd phenom 64, 3 gig ddr2, 500 gig hdd, and no GPU, only on board and the mobo is just one that came with computer (gateway). It did do something different after I put everything back together, i would push the power button and it would power up, but turn right back off. It did that for a few times and then returned to the original symptoms. I have absolutely no clue what this thing is doing.
Brandon S is offline  
Old 12-24-2010, 02:28 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: nothing going on

sounds like a dead motherboard.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 12-24-2010, 06:13 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,885
Default Re: nothing going on

It could be the motherboard is shorting out to the case, check for any potential of shorting to the case.
__________________

c0rr0sive is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.