Not reading my floppy drive - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-08-2007, 06:01 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 219
Default Not reading my floppy drive

So I'm trying to reformat an old computer so I can sell it, and it's not reading the floppy (that I need for the boot disk). Somehow the letter must have been changed from A:\ to something else, since it seems fine in Device Manager. When I boot up, it doesn't check the floppy at all, although the BIOS is set to check it.

So I need to know how to go about finding the floppy so that I can access it.

A similar thing happened with the Cd rom- it went from D:\ to F:\, inexplicably.

Any ideas?
__________________

Jake is offline  
Old 03-08-2007, 07:36 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

the floppy drive may have failed. device manager can still show the drive as being present if it detects a floppy drive controller. i say check the power and data cables for the floppy drive.
__________________

Nitestick is offline  
Old 03-08-2007, 08:43 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 219
Default

Hmm....I found a small cable that led to the power supply and plugged it in to some open prongs at the back of the floppy, then the computer shut off automatically. When I booted it up again, it still doesn't read the floppy (although the little green light is on).
Jake is offline  
Old 03-09-2007, 02:05 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default

If the light is always on that usually means that the cable is pluged in the wrong way.
brinks is offline  
Old 03-09-2007, 05:04 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 219
Default

Aha. That would mean that the little cable I found and plugged in was the wrong one. But that's the only free one that I see that goes to the power supply. The floppy is supposed to have more than just the one (data) cable, right?
Jake is offline  
Old 03-10-2007, 11:11 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 219
Default

Problem solved: I sold the **** thing without mentioning the floppy
__________________

Jake is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.