Not booting - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-12-2006, 04:00 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5
Default Not booting

My computer will not boot... but the light on the motherboard signalling power is still on.... wtf is wrong it?
__________________

Mikenator is offline  
Old 02-12-2006, 04:52 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

oh, man, it can be any number of things. Did you plug in the 4 pin power connector too?

Ryan
__________________

__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 02-12-2006, 05:07 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5
Default

Yesiree... everything that should be plugged in is plugged in...
Mikenator is offline  
Old 02-13-2006, 01:36 PM   #4 (permalink)
TechyBurst
 
Join Date: Jan 2006
Location: yucca valley, California
Posts: 517
Send a message via AIM to Dr.Gootch Send a message via MSN to Dr.Gootch
Default

unplug EVERYTHING. all the power / IDE and plug in JUST THe PS into the MOBO and see if u can get it to boot. oh make sure u leave monitor plugged into the back. :P
__________________
Rebuilding in progress... Pending Specs....

Yours Truly,
Dr.Gootch
Dr.Gootch is offline  
Old 02-13-2006, 10:01 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5
Default

Thanks guys for all your help... I found out what the problem was though... The mobo fried oh well... its under warrenty... to bad they will take the bad one... i want to keep the p4
Mikenator is offline  
Old 02-13-2006, 10:45 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

STOP RIGHT NOW... I HAD THIS SAME PROBLEM!!!!

turns out it was my psu.. it was faulty and in 3 months fried 4 mobos and 6 sticks of ram... put in a new psu and it works fine.. switch out psu's if you can
Static_11 is offline  
Old 02-14-2006, 07:53 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 50
Default

Hey, I've got the same problem- how did you find out it's the mobo?
__________________
*Opteron 165 @ 2.7 Ghz
MSI K8N Neo4 Platinum
2 GB OCZ PC3200
Gigabyte 8800 GTX
250Gb HDD
24 inch display (with bonus high pitched squeaky sound-- thx gateway)

*Dell XPS Gen2 laptop
teddyn is offline  
Old 02-14-2006, 09:42 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5
Default

yeah.... you guys are amazing... it was actualy the psu... did you guys have dells? good thing we dint get a new mobo
Mikenator is offline  
Old 02-15-2006, 05:37 AM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 50
Default

Did your PC become fully functional again after you replaced the PSU?
__________________
*Opteron 165 @ 2.7 Ghz
MSI K8N Neo4 Platinum
2 GB OCZ PC3200
Gigabyte 8800 GTX
250Gb HDD
24 inch display (with bonus high pitched squeaky sound-- thx gateway)

*Dell XPS Gen2 laptop
teddyn is offline  
Old 02-15-2006, 08:55 AM   #10 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

So this was a Dell? Aaahhh, it all makes sense now
__________________

__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.