No video signal - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-23-2008, 05:44 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8
Default No video signal

This is my first time here, so please bear with me. I pulled my usb mouse out of the computer to replace the son's mouse. When returning with that mouse to see if I could get it going, my computer would not respond. Rebooted and now get "video input. No signal". Prior to this, we changed the power settings to shut down the hard drive after a spell(don't know exact timings, sorry). I've tried the monitor on another computer and get the same thing. I've reset the cmos and pulled the battery, reseated all cords and cables... Any help? It is a Gateway desktop, there are also 2 short beeps followed by 6 short when powering on. The mother board and fans work.

Thanks
__________________

glenn is offline  
Old 12-23-2008, 05:47 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: No video signal

So the monitor does not work with another computer? Have you checked that all cables into the monitor are firmly in place? You might have knocked one loose when disconnecting the mouse.
__________________

__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 12-23-2008, 05:56 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8
Default Re: No video signal

Correct. I get the same message, no signal.

Thanks
glenn is offline  
Old 12-23-2008, 06:00 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: No video signal

Did you check the cables into the monitor? namely the vga or dvi cable?
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 12-23-2008, 06:12 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8
Default Re: No video signal

Yes, vga. I get the error beeps when the monitor is disconnected as well as connected.
glenn is offline  
Old 12-23-2008, 06:14 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: No video signal

What model of gateway so we can look up what the beep codes mean. Also do you have another known working monitor to try on this computer? Without knowing the model I would think it is this error.

#of beeps 8 Display memory R/W error

Do you have onboard video or a video card?
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 12-23-2008, 06:30 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8
Default Re: No video signal

Gateway E4000 with onboard video. 2nd monitor says "self test, check your pc and signal cable. Monitor is working". I've also seen those codes and found the same error. The strangest thing is that the second computer that had the orginal mouse will not light up any monitor either. Could there have been something transported by the usb mouse to both computers? I'm loosing what hair I have left.

Thanks
glenn is offline  
Old 12-23-2008, 06:49 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8
Default Re: No video signal

I found a pc and monitor that work fine together. Put one of the suspect monitors on pc and it works. Put monitor from working pc on both suspect pcs and it doesn't work. What can make both video signals stop working?
glenn is offline  
Old 12-23-2008, 07:48 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8
Default Re: No video signal

My third computer has now been compromised. The monitor will light up "no signal" until I plug it in, then it goes blank and the green light goes yellow.
glenn is offline  
Old 12-23-2008, 07:55 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8
Default Re: No video signal

False alarm, rebooted third computer and is ok. Other 2 still screwy.
__________________

glenn is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to rip DVD and convert video with only one converter calmtran Computer Audio and Multimedia 0 11-05-2008 03:36 AM
No Video Signal Gizzard1200 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 07-11-2008 03:17 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.