No Video Signal - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 07-10-2008, 09:03 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2006
Posts: 23
Send a message via AIM to Gizzard1200 Send a message via Yahoo to Gizzard1200
Default No Video Signal

Ok to begin I have a socket 754 mobo with a semperon processor. I had a powersupply in it and everything was working fine until one day I went to turn it on and it just shut off. I was able to get it to power back on but after a short time no video signal and soon after no power at all. I noticed my powersupply smelling like burnt toast so I ripped it out and replaced it with a new thermatake 430Watt PS. The old was a generic 400W 24 pin unit. Now that I have replaced the powersupply I get power but the power switch wont work all fans spin and still no video signal. The cd rom drive wont even open and no powerlights just other lights that are on the case to show that it has power. Do I have a bad mainboard or graphics card?

Gizzard1200 is offline  
Old 07-11-2008, 11:38 AM   #2 (permalink)
True Techie
Naphtali14's Avatar
Join Date: Jul 2008
Location: Chicago, USA
Posts: 140
Send a message via AIM to Naphtali14 Send a message via MSN to Naphtali14 Send a message via Yahoo to Naphtali14
Default Re: No Video Signal

It could be that your mother board is grounded. ie. something metal is touching the board and therefore stopping the flow of electricity. This happened to me recently. Try starting the computer with the mother board out of the case.

Or, it could be your ram. If you have more than one stick try takeing them out and starting up with only 1 in at a time.

Or, it could be that when your powersupply went bad you ruined the mother board.

There are a miriad of other possibilities but those are a few that I've experienced lately when it comes to your problem.

Naphtali14 is offline  
Old 07-11-2008, 02:17 PM   #3 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
KSoD's Avatar
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: No Video Signal


Have you tried to check with a online PSU calculator to make sure you have enough power for your needs. Could be you are underpowered.

I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP! Battlefield 2 Crashes when entering Singleplayer,Multiplayer, and Audio Options Grayman PC Gaming 7 03-17-2009 01:26 AM
Soyo Dragon loses video signal Ltat42a Hardware Repairs and Troubleshooting 6 08-25-2007 02:55 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:22 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.