No video- help? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-19-2014, 07:06 PM   #1 (permalink)
Intelligent Metalhead
 
redfish's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: North Shore Massachusetts
Posts: 345
Default No video- help?

Hey guys. So I just got my room re-carpeted and I had to move my rig and then set it back up, and now it doesn't work. It turns on, all the fans work, hard drives spin up and everything, but there's no beep and no video output. Help?
__________________

__________________
AMD FX-8350 Black Edition
ATI Radeon R9 280 x2 Crossfire
ASUS Sabertooth 990FX
Corsair Vengeance 1866MHz 2x8GB
EVGA Supernova 850 G2
Corsair H80i
Cooler Master HAF 932

redfish is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2014, 07:22 PM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,506
Default Re: No video- help?

Made sure everything is secure and fitted tightly?

Tried resetting CMOS?
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2014, 07:48 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Pyrothrillah's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: South of you
Posts: 464
Default Re: No video- help?

Also make sure your motherboard has an on-board speaker. Not all of them have speakers.

Make sure everything is secured correctly and if you have the option to use on-board video try connecting to that as well.
__________________
Follow My Twitch Stream
Buy Discounted PC Games and more!
Free Amazon Prime 30-Day Trial

New build as of 3/5/2014
--------------------------
Intel Core i7-4930K Ivy Bridge-E 3.4GHz
EVGA GeForce GTX 780 Ti
Corsair h100i Liquid CPU Cooler
G.SKILL RipJaws 16GB (2 x 8GB) DDR3 1600
ASUS Sabertooth X79 LGA 2011
Corsair 540 Case
Corsair AX850 Professional Series Modular PSU
Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-bit for System Builders


<---- If you feel sorry for me, or either I helped you - throw me some rep :D
Pyrothrillah is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2014, 08:52 PM   #4 (permalink)
Intelligent Metalhead
 
redfish's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: North Shore Massachusetts
Posts: 345
Default Re: No video- help?

How do I reset CMOS? I made sure the video card is secure, anything else I should check for?
__________________
AMD FX-8350 Black Edition
ATI Radeon R9 280 x2 Crossfire
ASUS Sabertooth 990FX
Corsair Vengeance 1866MHz 2x8GB
EVGA Supernova 850 G2
Corsair H80i
Cooler Master HAF 932

redfish is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2014, 08:56 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Pyrothrillah's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: South of you
Posts: 464
Default Re: No video- help?

Pull the battery out of the motherboard for a few seconds and then put back in to reset the CMOS.

Make sure all of your other components are running as well when you fire up the system.
__________________
Follow My Twitch Stream
Buy Discounted PC Games and more!
Free Amazon Prime 30-Day Trial

New build as of 3/5/2014
--------------------------
Intel Core i7-4930K Ivy Bridge-E 3.4GHz
EVGA GeForce GTX 780 Ti
Corsair h100i Liquid CPU Cooler
G.SKILL RipJaws 16GB (2 x 8GB) DDR3 1600
ASUS Sabertooth X79 LGA 2011
Corsair 540 Case
Corsair AX850 Professional Series Modular PSU
Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-bit for System Builders


<---- If you feel sorry for me, or either I helped you - throw me some rep :D
Pyrothrillah is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2014, 09:05 PM   #6 (permalink)
Intelligent Metalhead
 
redfish's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: North Shore Massachusetts
Posts: 345
Default Re: No video- help?

Can't find the battery... Weird. Did a little snooping though and found a CMOS reset pin, did that... No change. The mobo doesn't have a built in speaker but I have a diagnostic one plugged in. As far as I can tell, everything else is running...
__________________
AMD FX-8350 Black Edition
ATI Radeon R9 280 x2 Crossfire
ASUS Sabertooth 990FX
Corsair Vengeance 1866MHz 2x8GB
EVGA Supernova 850 G2
Corsair H80i
Cooler Master HAF 932

redfish is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2014, 09:10 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Pyrothrillah's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: South of you
Posts: 464
Default Re: No video- help?

Have you tried switching monitors?

And I have to ask do you have the video card power plug connected? I'm assuming nothing has really changed since from what I read you simply moved your setup.
__________________
Follow My Twitch Stream
Buy Discounted PC Games and more!
Free Amazon Prime 30-Day Trial

New build as of 3/5/2014
--------------------------
Intel Core i7-4930K Ivy Bridge-E 3.4GHz
EVGA GeForce GTX 780 Ti
Corsair h100i Liquid CPU Cooler
G.SKILL RipJaws 16GB (2 x 8GB) DDR3 1600
ASUS Sabertooth X79 LGA 2011
Corsair 540 Case
Corsair AX850 Professional Series Modular PSU
Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-bit for System Builders


<---- If you feel sorry for me, or either I helped you - throw me some rep :D
Pyrothrillah is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2014, 09:14 PM   #8 (permalink)
Intelligent Metalhead
 
redfish's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: North Shore Massachusetts
Posts: 345
Default Re: No video- help?

I've got two monitors plugged in, just tried unplugging one and then moved the other over to a different slot. I tried unplugging the gpu power and plugging it back in. I changed my mind about everything else working though... Back USB ports have power but no data (I think) and the green light by the Ethernet port isn't on.
__________________
AMD FX-8350 Black Edition
ATI Radeon R9 280 x2 Crossfire
ASUS Sabertooth 990FX
Corsair Vengeance 1866MHz 2x8GB
EVGA Supernova 850 G2
Corsair H80i
Cooler Master HAF 932

redfish is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2014, 09:23 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Pyrothrillah's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: South of you
Posts: 464
Default Re: No video- help?

Normally I would think the motherboard somehow shorted out in the move, but if all your other components seem to be working then that may not be the case.

Do you have on-board video on the board you are having the issues with?
__________________
Follow My Twitch Stream
Buy Discounted PC Games and more!
Free Amazon Prime 30-Day Trial

New build as of 3/5/2014
--------------------------
Intel Core i7-4930K Ivy Bridge-E 3.4GHz
EVGA GeForce GTX 780 Ti
Corsair h100i Liquid CPU Cooler
G.SKILL RipJaws 16GB (2 x 8GB) DDR3 1600
ASUS Sabertooth X79 LGA 2011
Corsair 540 Case
Corsair AX850 Professional Series Modular PSU
Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-bit for System Builders


<---- If you feel sorry for me, or either I helped you - throw me some rep :D
Pyrothrillah is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2014, 09:28 PM   #10 (permalink)
Intelligent Metalhead
 
redfish's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: North Shore Massachusetts
Posts: 345
Default Re: No video- help?

Unfortunately, no. If the speaker isn't beeping, does that mean it's not making it to boot?
__________________

__________________
AMD FX-8350 Black Edition
ATI Radeon R9 280 x2 Crossfire
ASUS Sabertooth 990FX
Corsair Vengeance 1866MHz 2x8GB
EVGA Supernova 850 G2
Corsair H80i
Cooler Master HAF 932

redfish is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help Help Help Help Help Help Asap ITZBVAN005 Monitors, Printers and Peripherals 5 12-12-2005 02:03 AM
Free Help Video, Honor Our Troops Free Video! noflyzone Monitors, Printers and Peripherals 9 07-09-2005 02:20 AM
Advice on an video card with either s-video or video-out. mrdinkel Monitors, Printers and Peripherals 1 02-17-2003 08:41 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.