No Video and computer beeps at power up - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-12-2006, 07:31 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1
Unhappy No Video and computer beeps at power up

I tried to upgrad my video card, and now the computer beeps very fast (too fast to count) for about a second and a half. the monitor does not show anything. I put the old video card back in, and I did not get any beeps, but I still had no video and no post. I tried removing all the components, and powering on, and it gave me a sngle beep. I then tried to boot with just the new video card and got the same result as above. I tried again with the old video card and nothing changed. I have a ECS K7VZA motherboard with a 4x AGP slot. The original video card was a Savage S3 2000 4x AGP video card (32 megs I think). The new video card is a Radeon 7000 8x AGP with 64 MBS. I thought the AGP cards were backwards compatible? I would appretiate any help on this!

Thankd
__________________

regnets1 is offline  
Old 08-12-2006, 08:00 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
FlashDude's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: NB, Canada
Posts: 1,232
Send a message via MSN to FlashDude
Default

Try resetting the cmos and/or pull the battery for a few minutes. Sounds like a ram problem reinstall the ram and then try one stick of ram at a time, in different slots. Its good that it is beeping. You might have jarred something loose when you were in there. Make sure your ide cables and powercables are all in and tight.
__________________

__________________
FlashDude is offline  
Old 08-12-2006, 01:31 PM   #3 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

do u hav a carpet anywhere around ur computer? if u do u may of not grounded ur self and probably fried ur motherboard from static electricity. To ground urself before doing anything else u should touch the frame af ur PC then pull the back power cord while still touching it.
this is highly unlikely to happen but this may be the case
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.