NO sound Windows 7... Z5500.. New Claro Soundcard - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 11-10-2010, 08:26 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2008
Posts: 3
Default NO sound Windows 7... Z5500.. New Claro Soundcard

My problem is no sound.
In bottom right of windows 7-Upon hovering over the speaker with an X through it, it says No speakers or headphones are plugged in.

I click it, and troubleshoot Speakers - HTO CLARO (no jack information avaliable)

It says: the audio device is disabled Not fixed (red X)

I got windows 7 32 bit, and then my creative sound card apparently did not have a driver for it. So i went and bought an HTI Claro

This came with a driver, which I installed.

Windows 7- 32 bit
Z5500 5.1 Surround
Ud3r motherboard
HTI Claro which I put in a PCI 1 slot..
Standard driver from CD (tried to update through device manager it says its up to date)

The z5500 has 3 cords, Front (green) rear(black) center/sub(orange)
I put these cords directly into the Claro via the front, side surround, and center/s.woofer spots respectively. Which is slots 3,4,5 according to the manual.

Under device manager.. I have
>High Definition Audtio Device
They both say they are working properly ...
Dunno what else to tell you guys, thanks for helping

Franky5 is offline  
Old 11-11-2010, 09:13 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
MindoverMaster's Avatar
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: NO sound Windows 7... Z5500.. New Claro Soundcard

Look into Sound options, does it have multiple outputs?

Couldn't you just download the Creative drivers online??

Link doesn't work. Why did you need a whole another sound card?
__________________ Steam Account
MindoverMaster is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Omega Claro XT Soundcard lafguy81 Computer Audio and Multimedia 5 07-19-2009 06:57 AM
z5500 xbox taintedplay Computer Audio and Multimedia 4 09-22-2008 08:50 PM
Logitech Z5500 help BlazerWill Hardware Repairs and Troubleshooting 1 08-31-2006 06:03 PM
Onboard sound or soundcard? LBTRS New Systems | Building and Buying 6 08-20-2006 02:35 AM
low sound. A7V600-X onboard soundcard Tjukken Hardware Repairs and Troubleshooting 3 11-20-2005 10:58 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:42 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.