no sound from omputer after gaming.. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-06-2007, 07:12 PM   #1 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 66
Default no sound from omputer after gaming..

hi, yesterday i was playing gunbound..(yea i still play..anywho) when i quit gunbound, i have no sound all of a sudden. i thought i blew my speakers up, but that was not the case, cause the speakers work perfectly fine with the CD player, i try plugging another set of speakers in, still no sound.

i dont have a sound card or anything, so i'm guessing i busted my motherboard's onboard sound card?

if i did, can i just buy a cheap sound card and use that for sound? or i ahve to repair my MB?

please help.
__________________

r3n3r4d3 is offline  
Old 09-06-2007, 07:15 PM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: no sound from omputer after gaming..

Try a simple restart first..
If no go then.
Control Panel>Administratice Tools>Computer managment> Device Manager>
Locate your onboard sound icon, right click and disable. Wait a few seconds then enable it.

See if that works. If it doesn't goto manufacturers website for your motherboard, locate sound drivers for the specific model and try reinstalling..
__________________

Ste is offline  
Old 09-07-2007, 04:13 PM   #3 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default Re: no sound from omputer after gaming..

usually gamers use: W S D A
as movement keys and tend to press the Start button which causes the sound to usually stop working. This happens to me when i play Swat 4 with couple of my buddies
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hotrodding the X-Fi Apokalipse Overclocking and Modding 9 08-13-2007 11:39 AM
Gaming sound problems krazyq Hardware Repairs and Troubleshooting 4 07-28-2007 06:01 PM
Sound card vs. Integrated sound on p35-ds3r MOBO OnlyCurious New Systems | Building and Buying 8 07-16-2007 01:32 PM
Did my sound card die on me?? :( Nuggets Hardware Repairs and Troubleshooting 5 06-13-2007 12:17 PM
Sound Card Issues!! Nuggets Computer Audio and Multimedia 1 06-12-2007 09:40 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.