no sound in my toshiba laptop - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-11-2007, 04:47 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 326
Send a message via AIM to vipercrazed Send a message via Yahoo to vipercrazed
Default no sound in my toshiba laptop

this is probaly an easy fix or a virus, but its really been bugging me how i cant fix it...

my sound works when i play music from my media player and trilian beeps fine and my virus scanner comes on sayign its been updated relaly loud so my sound is fine, except when i go onto a website it doesnt work, it works maybe one day a week, either all sound works or not even one site will give me sound...

whats wrong?

when i go into sound device it says "none", thought i checked the driver(realtek i think) and i reinstalled incase it was corupt still no fix


my laptop has also been freezing, twice last night for the first time ever(4 years old) and it just turned itself off a couple hours ago, and left the power light on while turning everything off
__________________

__________________
bfg tech 7900GT@475 still ll 3200+ venice@2.72, 1.55v ll OCZ 1GB ll WD 320 GB hdd
vipercrazed is offline  
Old 01-11-2007, 11:42 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 63
Default

If your lap top has any cooling fans on it check and make sure if they are working. As for erything else i have no idea.
__________________

WCAS is offline  
Old 01-11-2007, 11:46 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Go to Toshiba Support and download drivers.

Try using headphones, your laptop speakers MAY be blown. I'm not sure though.
talldude123 is offline  
Old 01-12-2007, 04:27 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 326
Send a message via AIM to vipercrazed Send a message via Yahoo to vipercrazed
Default

they cannot be blown, it plays all my music on my comp just not downloaded or streamed stuff

it worked fine for a long time them just one day, it decides to do this

ill try toshibas site
__________________
bfg tech 7900GT@475 still ll 3200+ venice@2.72, 1.55v ll OCZ 1GB ll WD 320 GB hdd
vipercrazed is offline  
Old 01-12-2007, 05:03 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default

Assuming you are using IE to surf, try with a different web browser such as Firefox or Opera and see if that might solve your problem.
New sound drivers could also fix it.

It sounds like a software problem to me right now.
__________________
Jorsoft is offline  
Old 01-12-2007, 05:09 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 326
Send a message via AIM to vipercrazed Send a message via Yahoo to vipercrazed
Default

just downloaded and installed the realtek sound stuff from the toshiba site no difference, i just realized i should of tried IE(using firefox atm) and IE was no use either, so um yea im out of ideas totally

i dont feel like getting my usb floppy drive out of a sea of old comp parts and updating the bios

and like three times it would let me play everything from the internet so im thinking its a virus kind of
__________________
bfg tech 7900GT@475 still ll 3200+ venice@2.72, 1.55v ll OCZ 1GB ll WD 320 GB hdd
vipercrazed is offline  
Old 01-12-2007, 05:23 PM   #7 (permalink)
Repeat Offender
 
superdave1984's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: South Fulton, TN
Posts: 1,980
Default

Any firewalls blocking content?
__________________
Change the world. Of one person. Today.

If your equation requires either a complex combination of variables to get the desired result OR you can't seem to get the result regardless of the variables....it ain't your variables, it's your constant.
superdave1984 is offline  
Old 01-12-2007, 05:36 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 326
Send a message via AIM to vipercrazed Send a message via Yahoo to vipercrazed
Default

i dont know how to check zone alarms blocked program list, but thats a possibility
__________________
bfg tech 7900GT@475 still ll 3200+ venice@2.72, 1.55v ll OCZ 1GB ll WD 320 GB hdd
vipercrazed is offline  
Old 01-14-2007, 04:08 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 326
Send a message via AIM to vipercrazed Send a message via Yahoo to vipercrazed
Default

top, still havent gotten any farther, but i should also mention the little speaker in the menubar is there but when you right click it to open volume it doesnt come up, and says program will now close with a long message.
__________________
bfg tech 7900GT@475 still ll 3200+ venice@2.72, 1.55v ll OCZ 1GB ll WD 320 GB hdd
vipercrazed is offline  
Old 01-17-2007, 04:35 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 326
Send a message via AIM to vipercrazed Send a message via Yahoo to vipercrazed
Default

top
__________________

__________________
bfg tech 7900GT@475 still ll 3200+ venice@2.72, 1.55v ll OCZ 1GB ll WD 320 GB hdd
vipercrazed is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.