no sound after case swap - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-16-2006, 03:08 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 14
Default no sound after case swap

i just got a new case for my comp.
after i swapped the mobo and everything over i turn it on. but there's no sound. im positive it isnt the speakers. and all my software and drivers i think are up to date. but im not sure if i missed a power plug or somthing.. is there some sort of extra power that goes into the mobo for this?
__________________

logan9967 is offline  
Old 02-16-2006, 04:17 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 182
Default

Just changing the case should not affect the 'external ' audio to your speakers!
It would affect your case speaker, if you didn't connect those wires correctly!
Do you mean your 'external' rear audio output??
__________________

__________________
Sig reinstated.
JKnPA is offline  
Old 02-16-2006, 04:57 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 14
Default

no i think i may have forgotten to maybe plug in a wire or power cord to the mobo which is doing it. but also someone said i should just get a sound card which will give me better sound and it will also fix this problem
logan9967 is offline  
Old 02-16-2006, 05:30 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 182
Default

Getting a new Sound card has nothing to do with the problem!
If your 'external' audio worked before, it has nothing to do with mobo power connections.
Do you want help or not?
__________________
Sig reinstated.
JKnPA is offline  
Old 02-16-2006, 07:06 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 14
Default

yes please :P
logan9967 is offline  
Old 02-16-2006, 07:39 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 14
Default

ok i just tried another thing if this helps you.

i plugged in the garbage speakers that came with the comp and they get nothing but static.

if that helps you at all
logan9967 is offline  
Old 02-16-2006, 08:30 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default

Try checking your volume settings, make sure it's not mute or set very low.
brinks is offline  
Old 02-16-2006, 08:51 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 14
Default

all those are good
logan9967 is offline  
Old 02-16-2006, 09:02 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 14
Default

i ran through windows troubleshooter. and the last two seemed to stand out

they said somthing about a BIOS chip which could be the problem

and then also that the chip might be plug and play and not recognized.

i ruled the second one out after runing through the add hardware

so could this chip thing be the problem?
logan9967 is offline  
Old 02-16-2006, 09:07 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 14
Default

erm nevermind i dont know what im talking about. i have no idea
what this could be going to sleep now ill check back in the morning
__________________

logan9967 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.