No sound - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-10-2008, 02:30 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 18
Default No sound

I dont get any sound from my sound card.
I get sound from my other sound ports but it gives off an echo.
Not sure what has happened.. ive tried another pair that I know works and it does the same thing.
__________________

KoolAid is offline  
Old 07-10-2008, 02:35 AM   #2 (permalink)
I can't brain today
 
Join Date: Feb 2008
Location: Australia
Posts: 311
Default Re: No sound

Hmm confused... not enough information

Make sure that you have installed the drivers for the sound card to get it working. Need to know what type of sound card and speakers you have to be of any further assitance.

Oh and obviously make sure that none of the ports are muted.
__________________

[t..o..m] is offline  
Old 07-10-2008, 11:19 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 24
Default Re: No sound

i second what the above said. Drives (especially sound for me) get corrupt over time and need to be uninstalled and the reinstalled. Also make sure the mute and the volume are up in the volume bar. Another thing is you maybe didn't disable onboard sound or uninstall those drives which can cause the issue.
pilotguy121a is offline  
Old 07-10-2008, 02:57 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 18
Default Re: No sound

Well ive had this build running for 4 years, 2 years with the sound card. So it could be that it has become corrupt and a reinstall is neccesary.


Im using this sound card Newegg.com - Creative 70SB046A00000 7.1 Channels 24-bit 192KHz PCI Interface Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Professional Series - Sound Cards

and this headset Newegg.com - SENNHEISER PC151 3.5mm Circumaural Headset
KoolAid is offline  
Old 07-10-2008, 03:16 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 18
Default Re: No sound

Alright, uninstalled, and tried to reinstall. It told me it didnt recognize any hardware that is compatable, so somehow the sound card must of come loose? Strange
KoolAid is offline  
Old 07-10-2008, 11:25 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 18
Default Re: No sound

I have checked the sound card, and it is indeed fully seated into the pci slot. So I am not sure why it would not recognize it.
KoolAid is offline  
Old 07-11-2008, 02:39 AM   #7 (permalink)
Over and Above Person
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 714
Send a message via MSN to Ric0h
Default Re: No sound

Hey, I had the very same problem.

On sound devices, you need to disable one of them.

You probably have two green checkmarks, your only supposed to have one.

Try that. (it worked for me.) and it sounds like you were in the very same situation as me.
__________________
ANTEC 900: Gigabyte Ga-Ep35-DS3P : THERMALTAKE (700 watts) :
4 GB G.SKILL 1000 mhz Intel Quad Core (Q6600)
ATI 4870 ARTIC COOLER FAN
WD 640 and 22x DVD burner
Ric0h is offline  
Old 07-11-2008, 03:55 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 18
Default Re: No sound

You mean the Sound and Audio devices Ricoh? I do not see the green checkmarks, what section is it under?
__________________

KoolAid is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP! Battlefield 2 Crashes when entering Singleplayer,Multiplayer, and Audio Options Grayman PC Gaming 7 03-17-2009 02:26 AM
Sound Card Tips EricB Computer Audio and Multimedia 2 02-18-2008 01:37 AM
Hotrodding the X-Fi Apokalipse Overclocking and Modding 9 08-13-2007 11:39 AM
Did my sound card die on me?? :( Nuggets Hardware Repairs and Troubleshooting 5 06-13-2007 12:17 PM
Sound Card Issues!! Nuggets Computer Audio and Multimedia 1 06-12-2007 09:40 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.