NO SLI MODE?!!!! WTFFFFF!!! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-17-2010, 09:11 AM   #11 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,663
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: NO SLI MODE?!!!! WTFFFFF!!!

Hmmm, no difference again. This is SO annoying!

I think I might have an idea of what the problem could be. I uninstalled both cards, and only installed one of the cards in the 2nd PCIe slot. The computer started, but the screen stayed black. I KNOW booting from that slot should work though, because that's where I had my GTX 285 installed.
I've tested both cards in the primary slot, and both work fine.

At this point I'm running with just one card installed and a fresh driver installation. If I'm right and there's something going on with the slot, then I *should* still only see one 480 in device manager even after I install the 2nd card.

This is **** weird...
__________________

__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 05-17-2010, 09:21 AM   #12 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2010
Posts: 540
Default Re: NO SLI MODE?!!!! WTFFFFF!!!

motherboard problem??? Hope not! That would be a pain in the *** from ****. I hope u get your problem fixed man
__________________

remixedcat is offline  
Old 05-17-2010, 09:39 AM   #13 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,663
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: NO SLI MODE?!!!! WTFFFFF!!!

I just tried to recreate the scenario before where the tooltip popped up. Reset my bios, uninstalled both cards, uninstalled the drivers.
Then I did the installation exactly as before, including installing the drivers from the cd, but no dice.

Oh, and it's DEFINITELY not running in SLI mode. I just ran furmark , and only the 480 in the primary slot started heating up, even on the multi-gpu test.

I've had enough for one night anyway, time for sleep methinks.
__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 05-17-2010, 12:22 PM   #14 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: NO SLI MODE?!!!! WTFFFFF!!!

Are both cards showing up in Device Manager? I've had this problem before and it always involved the card not fitting in the slot properly.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 05-17-2010, 06:25 PM   #15 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,663
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: NO SLI MODE?!!!! WTFFFFF!!!

Nope, only one is. I'll reseat it again
__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 05-17-2010, 06:32 PM   #16 (permalink)
Equator Gringo
 
james.wired's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Panama
Posts: 2,318
Default Re: NO SLI MODE?!!!! WTFFFFF!!!

Bad PCIE slot maybe... Weren't you in SLI on this board with your last GPU(s) though?
__________________

PII 940 :: 5870 :: Rage powered
james.wired is offline  
Old 05-17-2010, 06:46 PM   #17 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: NO SLI MODE?!!!! WTFFFFF!!!

I was playing around this weekend and I tried adding a 8800GTX as a dedicated PhysX card. It took me a couple of hours to get Windows to see all of the cards and then I lost 3000 Vantage points. So I took the 8800GTX out and then I couldn't get SLI working again either. My problem is the Front Panel connectors on my mobo are located right at the bottom of my 2nd card and they hold the card back slightly unless I get everything lined up exactly perfect. It's a pain in the arse but once it snaps in correctly everything is wonderful
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 05-17-2010, 06:51 PM   #18 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,663
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: NO SLI MODE?!!!! WTFFFFF!!!

Well I took out both cards, swapped the around, reseated them. I took a careful look at both slots before, seeems fine to me. Both click in pretty easily. Unfortunately, once again there's no change I'll doublly check that slot later with my old card again, as well as double checking whether there's any hinderences to the new card.

Nehuz I'm off to work now, this'll have to wait until I get back. Thanks a ton for the help so far guys
__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 05-18-2010, 04:45 PM   #19 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: NO SLI MODE?!!!! WTFFFFF!!!

????? Any updates?????
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 05-18-2010, 05:36 PM   #20 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2010
Posts: 16
Default Re: NO SLI MODE?!!!! WTFFFFF!!!

I've no experience with SLI but maybe an option must be enabled in the BIOS?
__________________

SteveIgnorant is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Minimode Offers A Customizable Firefox Fullscreen Mode Osiris Tips, Tricks & Tutorials 0 04-15-2010 11:39 PM
List of News Prototype New Technology and Products 4 10-29-2008 04:29 AM
8800GT SLI with 9800GT? Karlos New Systems | Building and Buying 14 08-03-2008 10:53 PM
All New NVIDIA Chipsets to Feature IGP and Hybrid SLI maroon1 New Technology and Products 6 05-06-2008 04:19 PM
NVIDIA Launching 3 way SLI Osiris Monitors, Printers and Peripherals 0 12-12-2007 09:55 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.