No picture on screen - help ! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-25-2005, 03:54 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 7
Unhappy No picture on screen - help !

Please can someone help me. When I turn on my pc it fires up ok but there is no picture on my screen.

I have tried another screen but the same thing happens, I have changed the graphics card - nothing.

I have even changed the hard drive from another pc - still the same problem.

Please can some shine any light on this problem ?

cool4cats
__________________

cosycat@btinter is offline  
Old 09-26-2005, 11:35 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 813
Default

How do you know it's turning on? Is the hard drive spinning up or just mobo lights and fans?
__________________

__________________
Associates Degree in IS

A+ Certified

Studying for Network+
BASSMASTER is offline  
Old 09-26-2005, 11:43 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 7
Default

Thanks for your reply. I can hear the fan and the lights but not sure about the hard drive ... although I have tried another hard drive which I know to be working and I still had the same problem.

cool4cats
cosycat@btinter is offline  
Old 09-26-2005, 11:53 AM   #4 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Is your monitor light coming on ?
Does the machine beep at you at all ?
When did this happen ?
Was anything changed prior to this issue ? ex: applications/hardware ?
__________________
brady is offline  
Old 09-26-2005, 11:57 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 7
Default

Hi bradybnmci, thanks for your reply.

To answer your questions:

Yes the monitor light comes on green but then turns orange and flashes.

The machine does not beep at me at all.

Nothing was changed prior to this problem, I just went to turn on the pc as usual ... I had not installed any hardware or software.

cool4cats
cosycat@btinter is offline  
Old 09-26-2005, 12:14 PM   #6 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Have you tried another monitor ?
__________________
brady is offline  
Old 09-26-2005, 12:18 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 7
Default

Yes I have tried another 2 monitors just to be sure.
cosycat@btinter is offline  
Old 09-26-2005, 12:52 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 183
Default

If you're not hearing a beep, perhaps something wrong with your bios? Try resetting it.
__________________
ASUS A7N8X-E Deluxe
AMD Athlon XP 3200+
Zalman CNPS7000B-Cu
OCZ 1GB Platinum PC3200 Rev2 Dual Channel
ATI Radeon 9800 Pro
Enermax Noisetaker 485W
2 x 80GB SATA Maxtor Diamondmax 10 on RAID 0
shenlingstyle is offline  
Old 09-26-2005, 12:58 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 7
Default

I am afraid I have no idea how to reset the bios .... I am not a tech head
cosycat@btinter is offline  
Old 09-26-2005, 02:10 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 474
Default

I think you should take your battery outa of your motherboard, and hold it for 10 seconds, and turn on your computer again. Are you sure that your memory works fine, and your psu.
__________________

nuke is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.