"no audio device" - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 05-13-2007, 06:46 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: May 2007
Posts: 2
Question "no audio device"

I turn on my PC and wait for it to get to the desktop, it plays the start windows sound and will continue to play sounds for approx. 45 seconds after boot. If i start a program that has sound (ie, powerDVD, spider solitaire, etc.) it will play sounds for that program after the 45 second delay. If i close said prog, so goes sound. However, it still plays sounds with winamp, and also plays the menu command sound (i have it set to the balloon help noise :freak: ). Any sound played via other means is usually fruitless. I have un-installed/ re-installed the drivers and hardware to no avail. The drivers are up to date. The 'sounds and audio devices' control panel applet reports "no audio device" and device manager reports no problems with hardware. Also checked startup items and found nothing unusual.

I've got a feeling its registry related but don't know where to look. Any suggestions would be helpful.

h8tank16503 is offline  
Old 05-13-2007, 08:13 PM   #2 (permalink)
Join Date: Mar 2006
Location: Kenyon, Minnesota
Posts: 405
Default Re: "no audio device"

I dont remember the excact fix, but do a google search, will give you a quick n easy couple minute fix more than likely, i recently had the same problem.

Inferno is offline  
Old 05-14-2007, 08:06 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: May 2007
Posts: 2
Default Re: "no audio device"

ok. In the device manager, under media control devices, i deleted 'mciqtz32.dll', restarted and have had no problems so far (est. running time 6 mins.). I'll post again if the issue is not resolved.

I've seen a lot of these problems out there whilst trying to find a fix. If this works, post it everywhere you have seen this problem arise. I'm sure computer techs everywhere will appreciate it.

Thanks again!
h8tank16503 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dissapearing Windows Audio KreweMeister Microsoft Windows and Software 0 04-28-2007 08:02 AM
Very funky...audio hardware disappears! cclpgapro Hardware Repairs and Troubleshooting 0 04-20-2007 12:04 AM
For Audio Experts only! Stunner1127 Computer Audio and Multimedia 5 03-30-2007 05:34 PM
Audio Challenge Stunner1127 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 03-29-2007 11:30 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:19 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.