new video card, lagggg - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-03-2009, 11:14 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Location: palos hills
Posts: 36
Default new video card, lagggg

i bought a sparkle geforce 9400gt and whenever i play tf2 it lags then screws up the textures. i updated to the latest drivers and it didnt help

edit: i tried it on different games and each one played perfectly for about 2 minutes or so then the game crashes >.< this is so aggravating
__________________

fordprobe is offline  
Old 11-03-2009, 11:27 PM   #2 (permalink)
 
iFargle's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: United States
Posts: 4,024
Default Re: new video card, lagggg

I had a little bit of a similar problem. Try downclocking it.
__________________

__________________
7700k • 32GB RAM • 512GB 960 Pro • GTX 1080 • NCase M1
15" Retina MBP || 64GB Nexus 6P || 64GB iPad Air 2
Battle.net: iFargle #1561 || Steam/Origin: iFargle
iFargle is offline  
Old 11-07-2009, 10:35 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Location: palos hills
Posts: 36
Default Re: new video card, lagggg

ok do ive put a fan by it and it cools it down alot it idles at about 37 degrees celcius (according to gpu-z). i tested it while playing NFS Shift in windowed mode with medium settings it goes up to 41C and it artifacts like 10-20 mins into the game, at about 43C it crashes...
TF2 will for for a hour or so then problems arise...
fordprobe is offline  
Old 11-08-2009, 12:56 AM   #4 (permalink)
 
iFargle's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: United States
Posts: 4,024
Default Re: new video card, lagggg

Try using the nVidia control panel to put the clocks lower for all three. I did that, it helped me.
__________________
7700k • 32GB RAM • 512GB 960 Pro • GTX 1080 • NCase M1
15" Retina MBP || 64GB Nexus 6P || 64GB iPad Air 2
Battle.net: iFargle #1561 || Steam/Origin: iFargle
iFargle is offline  
Old 11-08-2009, 09:55 AM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: new video card, lagggg

Contact the Manufacturer, sounds like you need to RMA it.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 11-08-2009, 02:52 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Location: palos hills
Posts: 36
Default Re: new video card, lagggg

Quote:
Originally Posted by Slaymate View Post
Contact the Manufacturer, sounds like you need to RMA it.
ive tweaked around the settings and now it works pretty good, i think that riva tuner being present kept scaring it :P (i forgot i left it on auto start)
im still using riva tuner but only to monitor the FPS and temp...

edit: i was using riva to underclock it and i guess i left it on
__________________

fordprobe is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need Help With New Video Card Hunter434 System Upgrades 11 09-21-2009 06:30 PM
Which video card to go with? Ksingler System Upgrades 4 03-20-2009 07:44 PM
New video card. 35g700 New Systems | Building and Buying 16 03-20-2009 03:45 PM
Possible video card issue -- ATI X1650 houndofspace Hardware Repairs and Troubleshooting 10 12-04-2007 02:17 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.