New sound card not working - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-11-2007, 12:33 AM   #21 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: New sound card not working

it said product is not supported.
__________________

__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 09-11-2007, 12:39 AM   #22 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: New sound card not working

just to verify i bought this sound card of this forum.

Its a Creative sound blaster audigy 4.

Ive been trying this for almost 2 hours now.
The sound worked before i installed any drivers, but now nothing works.
I should have just gone with onboad, this is a hassle.
__________________

__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 09-11-2007, 12:39 AM   #23 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: New sound card not working

Quote:
Originally Posted by krazyq View Post
it said product is not supported.
Strange. It's supposed to be for Audigy 4 and Audigy 4 Pro, on Vista 32-bit

I went through a similar hassle finding drivers for my Audigy LS on Vista 64-bit (though my main PC uses a modified X-Fi XtremeMusic on XP)

I download drivers that are supposed to work, and get told that it doesn't support the card.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 09-11-2007, 12:44 AM   #24 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: New sound card not working

you wont beilieve this.

I uninsatlled everything and then windows update ran and installed it itself and its working now.
I want to install the driver for the remote i got, i think i can do that since it worked earlier.

Wow...vista actually helped.
Thats the number 1 thing i love about vista, it finds drivers.

thanks for your help though.
__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 09-11-2007, 12:46 AM   #25 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: New sound card not working

Maybe its the same for XP. Just that the Update can find drivers.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 09-11-2007, 12:48 AM   #26 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: New sound card not working

Quote:
Originally Posted by peterhuang913 View Post
Maybe its the same for XP. Just that the Update can find drivers.
with XP, the drivers from the CD would have worked fine.

Plus, XP still has HAL for Direct3D sound.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 09-11-2007, 12:49 AM   #27 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: New sound card not working

eh it works now and im happy.

Whats sm bus ...it keeps tryin to find the driver for it...but cant find it.
__________________

__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hotrodding the X-Fi Apokalipse Overclocking and Modding 9 08-13-2007 11:39 AM
Sound card vs. Integrated sound on p35-ds3r MOBO OnlyCurious New Systems | Building and Buying 8 07-16-2007 01:32 PM
Did my sound card die on me?? :( Nuggets Hardware Repairs and Troubleshooting 5 06-13-2007 12:17 PM
Sound Card Issues!! Nuggets Computer Audio and Multimedia 1 06-12-2007 09:40 PM
Sound Card = owned? Fireheart Hardware Repairs and Troubleshooting 8 05-12-2007 02:29 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.