New sound card not working - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-10-2007, 10:39 PM   #1 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default New sound card not working

I just got done with my build and put my new sound card in
its the sound blaster audigy 4

Im not sure if i followed the right steps since ive never had a sound card installed before.

I just put the cd in and installed everything...after rebooting i got some errors but everything got installed.
It shows as working on audio devices but no sound. The volume metter goes up and down when music is playing but i cant hear anything.

Their was sound before installing it..but now nothing...any help please?
__________________

__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 09-10-2007, 10:43 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: New sound card not working

Uninstall those drivers. Use new drivers from the website or reinstall. Report errors here.
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 09-10-2007, 10:50 PM   #3 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: New sound card not working

do i have to uninstall my onboard audio first?
__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 09-10-2007, 11:02 PM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: New sound card not working

You have installed both onboard and card? No wonder... choose one.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 09-10-2007, 11:05 PM   #5 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: New sound card not working

how do you uninstall onboard
sorry for being stupid
__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 09-10-2007, 11:08 PM   #6 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: New sound card not working

There should be an option for it under Add/Remove Programs.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 09-10-2007, 11:24 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: New sound card not working

no, you use device manager

BTW, are you using Vista?
__________________
Apokalipse is offline  
Old 09-10-2007, 11:25 PM   #8 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: New sound card not working

thanks apok.
im uninstalling the creative drivers now, but its taking SOOOOO long.

ill post back when done.
__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 09-10-2007, 11:26 PM   #9 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: New sound card not working

Quote:
Originally Posted by Apokalipse View Post
no, you use device manager

BTW, are you using Vista?
or that...
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 09-10-2007, 11:29 PM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: New sound card not working

Quote:
Originally Posted by peterhuang913 View Post
or that...
add/remove programs only adds/removes programs, it doesn't uninstall devices
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hotrodding the X-Fi Apokalipse Overclocking and Modding 9 08-13-2007 11:39 AM
Sound card vs. Integrated sound on p35-ds3r MOBO OnlyCurious New Systems | Building and Buying 8 07-16-2007 01:32 PM
Did my sound card die on me?? :( Nuggets Hardware Repairs and Troubleshooting 5 06-13-2007 12:17 PM
Sound Card Issues!! Nuggets Computer Audio and Multimedia 1 06-12-2007 09:40 PM
Sound Card = owned? Fireheart Hardware Repairs and Troubleshooting 8 05-12-2007 02:29 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.