Techist - Tech Forum

Techist - Tech Forum (http://www.techist.com/forums/)
-   Hardware Repairs and Troubleshooting (http://www.techist.com/forums/f77/)
-   -   New self-built PC... no visual?? (http://www.techist.com/forums/f77/new-self-built-pc-no-visual-177726/)

PuluPulu 06-17-2008 03:01 PM

New self-built PC... no visual??
 
I hooked everything together, and turn it on... Monitor get no signal. I don't know why. I tried 2 monitor, 3 GPU and 2 PSU and none of them worked. I am hoping it is not the motherboard that is deffective. Help this newb please (>_<)

PSU:
Newegg.com - OCZ GameXStream OCZ700GXSSLI 700W ATX12V Power Supply 100 - 240 V - Power Supplies
hardrive:
Newegg.com - Western Digital Caviar SE WD800JB 80GB 7200 RPM 8MB Cache IDE Ultra ATA100 Hard Drive - Internal Hard Drives
Newegg.com - Western Digital Caviar SE16 WD5000AAKS 500GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s Hard Drive - Internal Hard Drives
DVD:
Newegg.com - ASUS Black 20X DVD+R 8X DVD+RW 8X DVD+R DL 20X DVD-R 6X DVD-RW 14X DVD-RAM 16X DVD-ROM 48X CD-R 32X CD-RW 48X CD-ROM 2MB Cache SATA 20X DVD&#177;R DVD Burner with LightScribe - CD / DVD Burners
Monitor:
Newegg.com - Acer AL2216Wbd Black 22" 5ms Widescreen LCD Monitor with HDCP support 300 cd/m2 700:1 - LCD Monitors
GPU:
Newegg.com - SAPPHIRE 100225L Radeon HD 3870 512MB 256-bit GDDR4 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready CrossFire Supported Video Card - Desktop Graphics / Video Cards
Motherboard
Newegg.com - BIOSTAR A770 A2+ AM2+/AM2 AMD 770 ATX AMD Motherboard - AMD Motherboards
CPU:
Newegg.com - AMD Phenom 9850 BLACK EDITION 2.5GHz 4 x 512KB L2 Cache 2MB L3 Cache Socket AM2+ 125W Quad-Core Processor - CPUs / Processors
RAM:
Newegg.com - CORSAIR XMS2 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory - Desktop Memory

NosBoost300 06-17-2008 03:09 PM

Re: New self-built PC... no visual??
 
does your motherboard beep when it turns on

and when it does beep.. how many beeps, and how long does it beep

PuluPulu 06-17-2008 03:20 PM

Re: New self-built PC... no visual??
 
doesn't beep =(

I did put in the "beeper", but no beep.

NosBoost300 06-17-2008 03:35 PM

Re: New self-built PC... no visual??
 
ah.. no beep.... thats weird?!

sounds like it could possibly be a dead mobo

does everything turn on.. such as the gpu and all that good stuff

PuluPulu 06-17-2008 03:54 PM

Re: New self-built PC... no visual??
 
Everything turn on. All fan, LED, and even got the sound of the CPU+motherboard doing their thing when boot up. Just nothing on monitor.

The only thing I am not sure is that, the GPU fan turn on (3850) but a 3870 fan wouldn't turn on. However, if I leave it on for awhile, the 3870 still can get hot, which means the power is fine... it is just not displaying anything.

NosBoost300 06-17-2008 03:57 PM

Re: New self-built PC... no visual??
 
an no beep codes huh??? there should be a beep code if it turns on... its not even getting to post since it didnt peep...

that.. or ur sound beep isnt working

PuluPulu 06-17-2008 10:08 PM

I checked the beep device when I got home, and it should be placed right.

I guess it is a dead board? Are there any other possibility? I really want to avoid taking the whole thing apart and send it back =(

problem solved... there was a power wire not attached (detached?) at the CPU area =/ Feel stupid now.

Thanks for the help.


All times are GMT -5. The time now is 05:38 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.