New Ram - Quick question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-08-2008, 01:28 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 422
Default New Ram - Quick question

I am going to upgrade my ram because apparently times changed and 2GB isn't enough anymore. My A8N32 works GREAT, and I have no issues with it as of yet. Just don't buy a MSI product (7900 GTX DEAD 1 YEAR).

Should I buy the same ram I already have: Newegg.com - CORSAIR XMS 2GB (2 x 1GB) 184-Pin DDR SDRAM DDR 400 (PC 3200) Dual Channel Kit Desktop Memory - Desktop Memory

PC is over 2 years old I think, runs great, plays far cry 2 on high (2xAA) @ 35 FPS. All other games are maxed (BF2, COD4, etc) @ 50fps or so. I'm a programmer and my ram is lacking for the large intensive programs I'm always using so they run a bit slower.

I don't feel it would be smart to get rid of my current ram and get all new, faster, ram because my system really isn't worth it personally and it runs fine. Under 1 minute boot time on Vista x64.

Also, I want to upgrade my $500 CPU (now worth $50?) 4400+ X2 to a FX-55 (60 and 62 are too expensive).

What kind of performance am I looking at? Would my system run Crysis to be playable? Could I run Far Cry 2 maxed out? Is it *worth* it? :P

I think it's 2.6GHz compared to my 2.21GHz.
__________________

__________________

Current PC
Windows 7 Pro x64
AMD 965 Black Edition 3.4GHz
ASUS Crossfire III
Corsair 650 Watt
12GB RAM
Sapphire ATI 5770
500GB Samsung*2 | 150GB VelicoRaptor 10K HDD
1TB Samsung
Jobs
Electrician
C# Programmer+Web Programmer
Gamer :)
mack is offline  
Old 11-09-2008, 03:32 AM   #2 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: New Ram - Quick question

get same ram if you can, as your mobo only supports DDR and up to 4GB total.

as to CPU, I don't think you can get any socket 939 chips at anywhere except eBay and the sort... and quite expensive
__________________

Fat.Clown is offline  
Old 11-09-2008, 07:24 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 422
Default Re: New Ram - Quick question

I'll do that tomorrow being hung over and thinking at the same time isn't never good.
__________________

Current PC
Windows 7 Pro x64
AMD 965 Black Edition 3.4GHz
ASUS Crossfire III
Corsair 650 Watt
12GB RAM
Sapphire ATI 5770
500GB Samsung*2 | 150GB VelicoRaptor 10K HDD
1TB Samsung
Jobs
Electrician
C# Programmer+Web Programmer
Gamer :)
mack is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ram question AMD64x2_4400 New Systems | Building and Buying 4 07-10-2008 08:54 PM
quick noobish question MangoSalsa New Systems | Building and Buying 5 06-29-2008 11:47 AM
RAM Question!!! tariqadkhan Laptops and Notebooks 6 01-07-2008 09:22 AM
RAM Question Prophet New Systems | Building and Buying 16 11-02-2007 05:21 AM
RAM testing question jfenwick System Upgrades 12 10-20-2007 04:52 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.