New processor - computer not booting up HELP!!!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-07-2007, 01:32 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 50
Exclamation New processor - computer not booting up HELP!!!!!

Hi

I have just got an intel x6800 cpu. I put on the thermal paste stuff and put it in with the heatsink. I plugged in the kettle power cable, flicked the switch, and the green mobo light turned on. I powered it up and there's just a black screen (no monitor input). I doesn't do anything apart from the hard drive light is on all the time, and the DVD and DVD RW drive hum, then don't hum, then hum again at regular intervals every few seconds. I disconnected the DVD drives and nothing changed. I had a pentium 4 processor in before, and I know my motherboard is definitely compatible. The mobo is an ASUS P5N32 Sli SE Deluxe.
__________________

dingledow is offline  
Old 09-07-2007, 01:35 PM   #2 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: New processor - computer not booting up HELP!!!!!

kettle power cable?!?
__________________

Nick is offline  
Old 09-07-2007, 01:48 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 50
Default Re: New processor - computer not booting up HELP!!!!!

the power cable that came with the power supply. It can be called a kettle plug. Bizarre???
dingledow is offline  
Old 09-07-2007, 02:36 PM   #4 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: New processor - computer not booting up HELP!!!!!

ohh sorry i thought you meant you had shoved a cable from the kettle in the PSU lol, at the moment all i can say is were all the power cables connected especially the 4 pin one?
Nick is offline  
Old 09-08-2007, 04:00 AM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 50
Exclamation Re: New processor - computer not booting up HELP!!!!!

Everything is plugged in because when I swap the cpu, everything works
dingledow is offline  
Old 09-08-2007, 05:52 PM   #6 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default Re: New processor - computer not booting up HELP!!!!!

Did you update the bios? Plug the old chip in, update the bios to the latest and greatest, then try swapping out the chips again. it might need that to handle the requirements of the x6800.
__________________

__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Laptop not booting RobertXYZ Laptops and Notebooks 2 09-06-2007 09:27 AM
Laptop booting issues Cauncie Hardware Repairs and Troubleshooting 1 08-16-2007 10:22 AM
Trouble with Booting up NickFas Hardware Repairs and Troubleshooting 2 07-09-2007 04:46 PM
sys died not booting into BIOS lilbay Hardware Repairs and Troubleshooting 3 07-06-2007 09:47 AM
Booting problem - DVD Drive Undetectable Aroyo Hardware Repairs and Troubleshooting 2 05-06-2007 11:11 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.