New Power Supply? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-10-2007, 06:20 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 17
Default New Power Supply?

My computer restarted a couple of times today by itself and for some reason my television in the next room already on also flicker and turn off/on. Does this mean my psu is dying?
__________________

GokuGouki is offline  
Old 07-10-2007, 06:24 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: New Power Supply?

It means that your power breaker is faulty. Is your PSU surge protected?
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 07-10-2007, 06:50 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 17
Default Re: New Power Supply?

nope the psu is not surge protected, thought i was stressing the psu because i just turn the computer off from the power strip these few days
GokuGouki is offline  
Old 07-10-2007, 06:53 PM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: New Power Supply?

theres your problem
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 07-10-2007, 07:15 PM   #5 (permalink)
MetalHead Techie
 
Join Date: Jun 2007
Location: Minnesota
Posts: 2,912
Default Re: New Power Supply?

not a good idea...
__________________
Proc Intel 2500k
Video XFX 6950 1Gb
Display 22'' Monitor Chemei 5ms RT, 800:1 CR
Mobo Biostar Z68A+
Mem 4 gb PNY DDR3 1600
Case afk
Sound Logitech z-5300e 5.1 + Razer Orca's + Creative Soundblaster Audigy SE
PSU Corsair 520hx
OS Windows 7 64-bit
Cooling Corsair H60 Liquid Cooling
HDD Hitachi 1Tb
Invisible is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
POST Troubleshooting Guide SYL\X/3K Hardware Repairs and Troubleshooting 7 03-07-2009 11:24 AM
Dell HP-1457F3 power supply moosehead1 Hardware Repairs and Troubleshooting 4 06-27-2007 05:13 PM
Power Supply Brinson Overclocking and Modding 4 06-13-2007 09:12 AM
7 VSB from power supply?? GregJ Hardware Repairs and Troubleshooting 1 05-14-2007 11:36 AM
Can I use ATX Power supply without -5 volt out jar99 Monitors, Printers and Peripherals 2 05-12-2007 02:28 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.