New PC Won't Boot - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-06-2007, 11:44 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 91
Send a message via AIM to Haoming
Default New PC Won't Boot

Hello,

Just finished the new PC, plugged in the power, hit the psu switch, and hit the on button but the thing won't boot.

When I hit the psu switch, a small red light above the on button does turn on. However, when I press the on button I assume that the PC should boot and the red light should turn green or something.
What's wrong? Is the fan supposed to turn on right when I hit the on button? It doesn't. Something wrong with the PSU?

Thanks!
__________________

Haoming is offline  
Old 08-07-2007, 12:07 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: New PC Won't Boot

Wait wait! Lol, alright so when you hit the PSU switch, the small red light above the On button turns on. When you press it, you know that the computer should boot up and the light to turn green. Which fan are you talking about? Your case fans? HSF? PSU fan? Did you connect the power switch and reset switch to the correct spots on the motherboard?
__________________

__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 08-07-2007, 12:32 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 91
Send a message via AIM to Haoming
Default Re: New PC Won't Boot

None of the fans turn on but I'm assuming there's a problem with the PSU since the PSU fan should turn on regardless of bad connections?

Yes, they are in the correct spots on the mb - double checked.
Haoming is offline  
Old 08-07-2007, 12:40 AM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: New PC Won't Boot

None of the fans turn on? Connected to the 3pin to 4pin Molex connectors right? What brand is the PSU and how many watts is it?
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 08-07-2007, 01:09 AM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: New PC Won't Boot

Hmm, that's weird. Looking at the pictures, [wires are a bit messy (cause you just finished building the computer)] so I had to look around. The wires seems to be in their correct spots. Do you have another PSU?
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 08-07-2007, 01:10 AM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 91
Send a message via AIM to Haoming
Default Re: New PC Won't Boot

Nope =(
Haoming is offline  
Old 08-07-2007, 01:19 AM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: New PC Won't Boot

If nothing is running with that PSU you have, it could be that something is wrong with the PSU.
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 08-07-2007, 04:16 AM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 640
Send a message via AIM to schulz269
Default Re: New PC Won't Boot

Quote:
Originally Posted by phucng_10 View Post
If nothing is running with that PSU you have, it could be that something is wrong with the PSU.
actually what you didn't see is that the pwr sw cable and so on is backwards. which is y its not turning on. nothing is wrong with the psu
__________________

__________________
IMG]http://img213.imageshack.us/img213/9546/venomcopycghkcgto8.png[/IMG]
Heatware:
http://www.heatware.com/eval.php?id=47066
schulz269 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dual Boot (question) zaki1990 Microsoft Windows and Software 5 07-14-2007 10:29 PM
Question about setting up a tri boot /w a raid. kiyotaka Linux and Open Source 2 07-13-2007 03:28 PM
How to boot from a boot disk? Ioanni Microsoft Windows and Software 6 05-07-2007 06:53 PM
Boot Mgr Missing ??? RedTail Microsoft Windows and Software 9 05-01-2007 01:43 AM
boot cd Pabulum Microsoft Windows and Software 6 04-09-2007 09:51 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.