New mobo installed, now nothing - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-03-2010, 11:25 PM   #11 (permalink)
Ultra Techie
 
memory's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Southern Indiana
Posts: 991
Default Re: New mobo installed, now nothing

Oh no, I am really worried that I screwed up. I had it unscrewed just sitting inside the case and tried to turn it on and it did nothing. I did not hear anything when I hit the power button. When I screwed it down, it does absolutely nothing, no fans or anything. I am so embarrassed right now. I have a feeling that I ruined the new mobo I unhooked everything and took it out and looked at it pretty close. I did not see any capacitors blown or any place that looked messed up. I don't know what to do now.

I may try to hook my old one back up. I am worried that I got it to hot when I was removing the backplate.
__________________

__________________
Antec 1200
Intel Core i7 920@2.7ghz
Gigabyte X58A-UD3R
Noctua NH-D14
ATI Radeon HD5870
Corsair 6gb DDR3 1600
Corsair 850HX PSU
OCZ Vertex 2 120gb SSD
WD Caviar Black WD5001AALS 500gb
Windows 7 Pro 64bit


I know someone who pressed yes...
His home and family Combusted Spontaneously...
memory is offline  
Old 05-03-2010, 11:40 PM   #12 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,669
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: New mobo installed, now nothing

Why would you remove the backplate??
__________________

__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 05-04-2010, 04:38 AM   #13 (permalink)
Ultra Techie
 
memory's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Southern Indiana
Posts: 991
Default Re: New mobo installed, now nothing

Quote:
Originally Posted by S0ULphIRE View Post
Why would you remove the backplate??
So I could install the cpu cooler on the new mobo.
__________________
Antec 1200
Intel Core i7 920@2.7ghz
Gigabyte X58A-UD3R
Noctua NH-D14
ATI Radeon HD5870
Corsair 6gb DDR3 1600
Corsair 850HX PSU
OCZ Vertex 2 120gb SSD
WD Caviar Black WD5001AALS 500gb
Windows 7 Pro 64bit


I know someone who pressed yes...
His home and family Combusted Spontaneously...
memory is offline  
Old 05-04-2010, 05:15 AM   #14 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,669
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: New mobo installed, now nothing

You still aren't meant to remove it I don't think. I've never done it on any of my boards
__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 05-04-2010, 05:43 AM   #15 (permalink)
Ultra Techie
 
memory's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Southern Indiana
Posts: 991
Default Re: New mobo installed, now nothing

Well then how are you supposed to install the cpu cooler on a different mobo? Are you saying you have to buy a new cpu cooler when you buy a new mobo?

I just reinstalled the original mobo and it seems to be working fine. It started up fine, it posted as well. I don't know what to do with the new board. It will not do nothing now. No fans, no lights, not a sound. Could I have fried it when I turned it on without it being screwed down? I carefully examined the mobo and everything looks fine, don't see any capacitors blown, no discoloration. I emailed the guy I bought it from and hopefully he will do something for me. I may have made it worse but there was something not right from the beginning.

SOULpHIRE, what time is it there in Australia? It is about 5:45 here, should be in bed but some rain woke me up so I decided to work on this.
__________________
Antec 1200
Intel Core i7 920@2.7ghz
Gigabyte X58A-UD3R
Noctua NH-D14
ATI Radeon HD5870
Corsair 6gb DDR3 1600
Corsair 850HX PSU
OCZ Vertex 2 120gb SSD
WD Caviar Black WD5001AALS 500gb
Windows 7 Pro 64bit


I know someone who pressed yes...
His home and family Combusted Spontaneously...
memory is offline  
Old 05-04-2010, 09:21 AM   #16 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,669
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: New mobo installed, now nothing

Um, well it's 9:20PM now. Dunno what time it was when you posted

I think I've confused what you said, I was talking about the metal plate that comes attached to the back of the mobo on a lot of new mobos these days. If you're talking about the back retainer plate, then yeah disgregard what I said.
__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 05-04-2010, 10:37 AM   #17 (permalink)
Ultra Techie
 
memory's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Southern Indiana
Posts: 991
Default Re: New mobo installed, now nothing

Yeah, the plate I am talking about did not come with the mobo. It is for the cpu cooler to screw into.

I am still waiting to hear back from the guy I bought it from. Since I bought it off of ebay, I am hoping I will be able to get a replacement. I just don't know why it is not working. It came with a test report. So I assume that means he had it running in a machine. On the test report, it even had the same cpu as mine.

I may have totally screwed myself. It is not doing nothing now. I am about to throw this thing in the river and build a new core i7 system. Just out of curiosity, what do you think I could get for my system? With the original mobo installed, everything runs fine except for the random problems and they don't happen that often. I thought about selling it as a whole for maybe 3, 4, or 500 dollars or keep some parts like the PSU, hard drives, case and dvd drive for the new build to help keep costs down. I priced just the CPU, RAM, GPU and MOBO and I was up to 1200 already.
__________________
Antec 1200
Intel Core i7 920@2.7ghz
Gigabyte X58A-UD3R
Noctua NH-D14
ATI Radeon HD5870
Corsair 6gb DDR3 1600
Corsair 850HX PSU
OCZ Vertex 2 120gb SSD
WD Caviar Black WD5001AALS 500gb
Windows 7 Pro 64bit


I know someone who pressed yes...
His home and family Combusted Spontaneously...
memory is offline  
Old 05-04-2010, 11:00 AM   #18 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: New mobo installed, now nothing

Have you tried booting it up with the bare minimum, out side the case?

Bare minimum being cpu, ram gpu and psu.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 05-04-2010, 11:08 AM   #19 (permalink)
Ultra Techie
 
memory's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Southern Indiana
Posts: 991
Default Re: New mobo installed, now nothing

I have not tried that outside the case. I did try booting up with the minimum inside the case and made no difference. Since I tried booting up without the mobo screwed down, just sitting inside the case, I am getting absolutely nothing. So I am afraid I have damaged the mobo even more.

I will try booting up outside the case later today.
__________________
Antec 1200
Intel Core i7 920@2.7ghz
Gigabyte X58A-UD3R
Noctua NH-D14
ATI Radeon HD5870
Corsair 6gb DDR3 1600
Corsair 850HX PSU
OCZ Vertex 2 120gb SSD
WD Caviar Black WD5001AALS 500gb
Windows 7 Pro 64bit


I know someone who pressed yes...
His home and family Combusted Spontaneously...
memory is offline  
Old 05-04-2010, 11:18 AM   #20 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: New mobo installed, now nothing

If a standoff touches the wrong spot, or a contact touches the case, it will not boot at all.
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
xp question: enabling all accounts to have access to newly installed software Captain Slashpile Microsoft Windows and Software 3 01-28-2010 08:36 PM
Please recommend a good processor and ram or a P5K mobo. ni-cad New Systems | Building and Buying 7 10-29-2009 03:23 PM
Luanching game installed on other OS ? Oreo PC Gaming 5 05-14-2009 07:46 PM
Computer Still acting screwy Shana2415 Viruses, Spyware and Malware 10 09-03-2008 11:36 AM
Does the Acer Windows Vista have to be installed on a ACER or on ANY PC? Comptech Microsoft Windows and Software 3 04-09-2007 06:25 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.