New HDD is causing pc to "stutter" - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-08-2007, 02:47 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 164
Default New HDD is causing pc to "stutter"

i just purchased a WD Caviar SE 320Gb and it is set to master on my secondary IDE. it seems to be working fine but occasionally my computer "stutters" more specifically it freezes for about 8-10 seconds.
this is the only new hardware ive added to my pc, before this it was working right.
i tried researching too and found some PIO and DMA problems that could be causing this "stutter" but when i checked my device manager it says that its running on UDMA 100 mode 5 (which is supposed to be good)
ive also noticed that this only happens when im writting to the hdd wether its downloading or transferring files from my other hdd.
i should also add that im familiar with pcs but my tech level is rather in between low and mid so with that in mind any suggestions would be greatly appreciated!
__________________

__________________
AMD Athlon 64 3700 (San Diego)
MSI K8N Neo4-F
Corsair 2GB (2x1GB)
GeForce 7900 GT
Maxtor 120GB 7200RPM Ultra-ATA/133
Western Digital Caviar SE 320GB 7200RPM ATA/100
Onboard Realtek AC\'97 Audio Controller
---
Oh and btw I\'m a Tennis SuperStar!!
jjrodezno is offline  
Old 02-09-2007, 02:15 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 18
Default

You're lucky you "just purchased" it. I highly suggest you take it back to the store you bought it from and get another one. If this drive is already having problems - and evidence says it is - you're going to get very used to being consistently ****ed off.

Save yourself the ***-pain and replace it.
__________________

rahlzel is offline  
Old 02-10-2007, 04:09 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 164
Default

thanks for the suggestion
but it so happens that the hdd wasn't the problem (thankfully.. rma's are a pain), it was one of my torrent programs and now that its solved my pc is working again
__________________
AMD Athlon 64 3700 (San Diego)
MSI K8N Neo4-F
Corsair 2GB (2x1GB)
GeForce 7900 GT
Maxtor 120GB 7200RPM Ultra-ATA/133
Western Digital Caviar SE 320GB 7200RPM ATA/100
Onboard Realtek AC\'97 Audio Controller
---
Oh and btw I\'m a Tennis SuperStar!!
jjrodezno is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.