new hardware wizard problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-07-2009, 04:58 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 34
Default new hardware wizard problems

hey guys. i bet this sounds really stupid. i have recently upgraded my gaming rig with a new video card and sound card. i decided to do a fresh install of windows to go along with it. i reinstalled XP and began installing all my drivers. installed the following:

video card
printer
mouse
sound card
onboard LAN

My sound card works just fine now. It's the Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Championship Series. However, everytime I restart my computer, the New Hardware Wizard pops up and says it found a "Audio Device on a High Definition Audio Bus". Is there something I missed. Why can't I get this to go away.
__________________

cinaibur is offline  
Old 10-07-2009, 05:01 PM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: new hardware wizard problems

You must have an ATi card (Not sure if the same for Nvidia cards). That pop up wizard is for the audio device within the graphic card, since it supports HDMI (via DVI to HDMI adapter), where the sound will come from if you do use HDMI.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 10-07-2009, 05:03 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 34
Default Re: new hardware wizard problems

I do have an ATI card. So what do I need to install?
cinaibur is offline  
Old 10-07-2009, 05:12 PM   #4 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: new hardware wizard problems

When that pop up wizard shows again, just press next and follow the instructions to get the driver installed. Or you can go to Windows Update and get it from there, within the "Hardware Optional" section.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 10-07-2009, 05:25 PM   #5 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default Re: new hardware wizard problems

Make sure to install the ATi driver with all optional components (if any).
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Computer Hardware Drivers List Osiris Tips, Tricks & Tutorials 0 06-01-2009 02:43 PM
Reformatted computer, but have problems.. ruderitalin Microsoft Windows and Software 3 05-11-2008 09:40 PM
crazy booting problems (emphasis in the "s") damiancds Hardware Repairs and Troubleshooting 3 04-02-2008 06:53 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.