New E8400 clock reads 2.0GHz.... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-25-2008, 08:35 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
GuitarFreak1857's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Virginia
Posts: 1,847
Default New E8400 clock reads 2.0GHz....



I don't understand why it's reading 2.0GHz. I'm very new with intel if anyone could help that'd be great! The BIOS says it's 3.0Ghz... did superpi 1M in 14 seconds
__________________

__________________
My Gaming Desktop
Abit IP35-E

Intel Core2 Duo E8400 (Thermalright Ultra-120)
Mushkin 2x2GB DDR800 RAM

eVGA GeForce 8800GTS
Creative X-Fi Gamer Edition
Western Digital Caviar 250GB 7,200RPM
Western Digital Caviar 640GB 7,200RPM
OCZ 720W ModStream
Lian Li PC-7A
Windows XP Professional x64 Edition
GuitarFreak1857 is offline  
Old 02-25-2008, 08:38 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: New E8400 clock reads 2.0GHz....

In the sticky in Building Performance Systems

http://www.techist.com/forums/f76/sp...lained-165312/
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 02-25-2008, 08:39 PM   #3 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: New E8400 clock reads 2.0GHz....

Sigh... nobody reads the stickies or search before they post...
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 02-25-2008, 08:41 PM   #4 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: New E8400 clock reads 2.0GHz....

it isnt that. how old is your mobo?
update with new bios. my old 650i couldnt boot with anything other than a 6x multi either. check that first.
__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 02-25-2008, 08:44 PM   #5 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: New E8400 clock reads 2.0GHz....

Quote:
Originally Posted by nOcLuE98 View Post
it isnt that. how old is your mobo?
update with new bios. my old 650i couldnt boot with anything other than a 6x multi either. check that first.
It isn't that? The change in multiplier is from 8x to 6x. Please consider before posting...
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 02-25-2008, 08:48 PM   #6 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: New E8400 clock reads 2.0GHz....

actually from 9x to 6x.

and how am I wrong? without a bios update, the board might not be able to recognize the new chip. so it boots at a lower multi. that is what my board did. first thing I checked was speedstep, but it wasnt on.
__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 02-25-2008, 08:54 PM   #7 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: New E8400 clock reads 2.0GHz....

Sorry. I suck at math. But it's definitely EIST.

@Poster: Run SuperPI and screenshot cpu-z during the superpi.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 02-25-2008, 08:59 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
GuitarFreak1857's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Virginia
Posts: 1,847
Default Re: New E8400 clock reads 2.0GHz....

Quote:
Originally Posted by peterhuang913 View Post
Sorry. I suck at math. But it's definitely EIST.

@Poster: Run SuperPI and screenshot cpu-z during the superpi.


reads as 3.0GHZ now, but the 1M calculation was 1s slower
__________________
My Gaming Desktop
Abit IP35-E

Intel Core2 Duo E8400 (Thermalright Ultra-120)
Mushkin 2x2GB DDR800 RAM

eVGA GeForce 8800GTS
Creative X-Fi Gamer Edition
Western Digital Caviar 250GB 7,200RPM
Western Digital Caviar 640GB 7,200RPM
OCZ 720W ModStream
Lian Li PC-7A
Windows XP Professional x64 Edition
GuitarFreak1857 is offline  
Old 02-25-2008, 09:01 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: New E8400 clock reads 2.0GHz....

it was Speedstep
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 02-25-2008, 09:02 PM   #10 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: New E8400 clock reads 2.0GHz....

ahh. the speedstep team wins.

I guess I keep hanging on to the idea that people will actually read, and check that....
__________________

__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
what reads e8400 temp right!?!?!? braz Overclocking and Modding 6 02-24-2008 03:59 PM
Phenom clock for clock... LeftEyeBlind New Systems | Building and Buying 1 01-31-2008 01:37 PM
What is a 1:1 overclock? aetherh4cker Overclocking and Modding 22 01-17-2008 04:02 PM
G92 gunning for 800 MHz+ clock Wildside New Systems | Building and Buying 15 08-22-2007 05:05 PM
clock help rebell07 Overclocking and Modding 1 08-10-2007 02:55 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.