New CPU Problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 05-03-2007, 04:22 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Oct 2005
Posts: 51
Default New CPU Problems

Hello, i recently installed a Pentium 4 2.56mhz socket 478 into my motherboard and booted my pc up, all was fine and got to the desktop, was a bit slower than usual but it all seemed fine. I then decided to restart my system and it kicked straight into BIOS and telling me i had a error with the CPU external frequancey, i ignored this and let it boot up and after 2 minutes the computer powered off, so after several attempts to power it up i turned the setting down to 100mhz x 19, and i still have the same problem with it either struggling to boot up at all or boots up for around 2 minutes and suddenly turns off!

Im struggling with ideas on what the cpu is doing to cause this !

I just watched the Bios CPU temp and it reached 72.5 Degrees before powering off again.

I'm also hearing a beep from my motherboard i dont usually hear when i power it up, so thats telling me theres something wrong but to nehonest im not sure what, all the fans and connections seem fine.

Please help, thank you


Kyzou is offline  
Old 05-03-2007, 05:05 PM   #2 (permalink)
peterhuang913's Avatar
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: New CPU Problems

did you apply thermal paste and is the HS securely tightened?

My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AVG Free problems,, TomW Viruses, Spyware and Malware 4 05-08-2007 08:08 AM
Some MacBooks May Have Battery Problems Osiris Apple and Mac 0 04-27-2007 04:50 PM
Laptop CD/DVD Drive problems?? sonik Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-10-2007 02:49 AM
No Vista Problems yet montdj Microsoft Windows and Software 1 04-03-2007 01:48 AM
Harddrive problems Shafra Hardware Repairs and Troubleshooting 0 03-29-2007 04:55 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:30 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.