New Computer Wont Turn on - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-11-2006, 04:33 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 22
Send a message via AIM to speedster0011
Default New Computer Wont Turn on

Hey well i bought a custom computer from the local shop here and i decided to buy a new case for it. I switched everything to the new case that i bought and now the computer wont turn on. Everything looks like its plugged in from reading the motherboards manual. Before switching cases, everything was working perfect. Now when i try to press the button to turn the computer on, it wont turn on. But when i put it to ON position in back of the computer case the fan on the power supply & cpu will turn on and off. The computer just wont turn on. Whats is the problem here.

Here are the specs:

Intel P4 3.2GHZ
Intel D915GAG Motherboard
1.024 GB of RAM
550 W Poaer Supply
160GB Hard Drive
__________________

speedster0011 is offline  
Old 01-11-2006, 05:29 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

Sounds like the motherboard could be shorting out on the case, make sure the standoffs are set up correctly and no metal is touching the case. There is a slight chance that the PSU has failed but this is unlikely. Is the PSU Generic, it probably isnt because of the high wattage rating but is it an Antec, Thermaltake or OCZ or brand name like that?
__________________

__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 01-11-2006, 07:01 AM   #3 (permalink)
TechyBurst
 
Join Date: Jan 2006
Location: yucca valley, California
Posts: 517
Send a message via AIM to Dr.Gootch Send a message via MSN to Dr.Gootch
Default

Sounds like u put the pwr switch onto the mobo in the wrong pins. recheck it, i do it all the time :P
__________________
Rebuilding in progress... Pending Specs....

Yours Truly,
Dr.Gootch
Dr.Gootch is offline  
Old 01-11-2006, 09:56 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 132
Default

Quote:
Originally posted by Dr.Gootch
Sounds like u put the pwr switch onto the mobo in the wrong pins. recheck it, i do it all the time :P
Thats what i was thinking, it happened to me about 3 times until i figured out you can only put them in one way.
__________________
  • AMD Athlon 64 3700+ San Diego
  • MSI K8N Neo2 Platinum nForce3 Ultra
  • TwinMos 1GB PC3200 Dual Channel
  • HIS Excalibur ATI Radeon X800 XL ICEQII 256MB
  • Dell 19\" UltraSharp TFT
  • Razer Diaomondback
  • Pioneer DVD-RW
  • Asus TA-210 Case
http://www.ko-clan.net/Fury_Sig.jpg
fury36 is offline  
Old 01-11-2006, 11:14 AM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

i'm with wayne on this one, sounds like a motherboard short. take the motherboard and components out and sit them on a static bag then try to turn it on.
Nitestick is offline  
Old 01-11-2006, 01:32 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 18
Send a message via AIM to pbreaction
Default

i am having the same problem and i dont have a static bag i took it out and laid it on a new shirt and it still seems to 'short' or whatever i also have used 2 power supplys and they are doing the same thing
pbreaction is offline  
Old 01-11-2006, 03:11 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

well i would say faulty motherboard if it happens with multiple PSU's.
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 01-11-2006, 07:26 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 22
Send a message via AIM to speedster0011
Default

I just took the motherboard out and found out that i need to put those little spacers to keep the motherboard away and alighned. The computer turns on/off only from the back psu switch. All lights come on fans come on everythings perfect. The only problem is the computer wont turn on from the front so i have to find out that problem. Also there is a IDE Card and a HDD Cable hooked to it , where does the other end plug into?
__________________

speedster0011 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.