New comp doesnt wanna boot :[ - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 02-15-2006, 12:02 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2006
Posts: 4
Default New comp doesnt wanna boot :[

I just finished assembling my new system-

DFI LanParty UT Ultra-D NF4
AMD Athlon64 +3700 san diego
G.SKILL extreme series 400Mhz 512x2
Gygabye GeForce 6600GT 256MB
MAXTOR 200GB sata 2 Diamondmax 10

Once the system was built, and the power supply was on, the
"StandBy Power Led" worked, but the "Dram Power led" Didnt!
(obviously the system didnt Boot)

All the power cables are properly connected, and all the IDE FDD SATA ones aswell.

*When I tried to boot the system with only the MOBO connected to the power supply the system did boot (and the dram power led worked aswell)

What's the problem here?

moosht-_- is offline  
Old 02-15-2006, 12:04 PM   #2 (permalink)
Do not Stare at my Avatar
Ste's Avatar
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,571
Send a message via MSN to Ste

List all componets.(I know what you listed already, Name everything)
List Power supply specifications.

Clear CMOS by first removing the AC cord from power supply then locate the small watch like battery on the motherboard, remove it for 3 minutes, then Dissconnect everything from video card Except CPU, RAM and motherboard. Replace AC cord itno power supply and turn it on. If you hear 1 small short beep it means POST was successful and after which you should get a non/no boot device error. You can then turn computer off and add 1 item at a time to the motherboard, turning it on and testing for each item.

If POST is not passed with only Video card, CPU and RAM attached then Reseat RAM and Video card, make sure CPU and heatsink are properly seated. Try 1 RAM stick at a time alternativily.

Ste is offline  
Old 02-15-2006, 09:52 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
sPlAtOiD's Avatar
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748

Also if you still dont get post try to take the mounting screws from the motherboard and slip some static bag under the motherboard and try to post.You could be shorting out .
sPlAtOiD is offline  
Old 02-17-2006, 08:26 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2006
Posts: 4

the H like Big Typhoon part shorted like 200,000 transistors behind the board... fixed

thank you.
moosht-_- is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:45 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.