New build will not boot up. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 06-05-2009, 08:07 AM   #1 (permalink)
Content Team
Join Date: Mar 2005
Posts: 83
Default New build will not boot up.

I built this machine last night.
Videoguys' DIY 7: Intel Core i7 8-core

Everything went fine, installed 3 WD 1TB drives, windows loaded everything was great, started installing the software that comes with the MOBO, was installing the update drivers and it locked up, I restarted and it would not boot. I removed the battery from the mobo, it then booted but said windows was damaged, install the CD and restart. Every time I restart it will not boot, I turn of the power, remove battery it boots but then get the error that windows has errors and to repair, but then again restart and it will not boot.

It will only boot after you remove the battery and the board resets, I even went to boot sequence, put cd rom first, but when it reboots, again will not boot up.

Any ideas, I am thinking I will have to remove the power to the drive that has the OS on it, and install it on one of the other drives, then format this drive later.

Any ideas would be greatly appreciated.

dennykyser is offline  
Old 06-05-2009, 08:13 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
Hefemeister's Avatar
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: New build will not boot up.

Sounds like problem with the drive as you have figured. You could check that the sata cables are plugged in porperly as well as power to the drive. You could also try a different sata cable as well.

Since it went corrupt with the OS installed you will most likely just want to do a resinstall since you just started.
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange consistent issue with new build. Please help! rv_el Hardware Repairs and Troubleshooting 3 09-20-2008 06:42 PM
Boot problems XP - MBR issue - long history - okn0tok Microsoft Windows and Software 12 08-28-2008 01:28 PM
Boot sector problem in Server 2003 brad8266 Microsoft Windows and Software 12 08-21-2008 05:31 PM
Boot order question AceWriter System Upgrades 0 10-13-2007 11:29 AM
New build won't boot from cd. ohGrFreak Hardware Repairs and Troubleshooting 3 07-04-2007 12:03 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:47 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.