New build problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-19-2006, 12:06 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3
Default New build problems

I am new to these forums and today i started my first pc build.

i have a P5W DH DELUXE with the e6400 and OCZ DDR2 PC2-5400 667MHz EL Gold Edition 2GB with an x1300 512 vid card.

I started assembling it earlier this evening and all went well it seemed. I got everything ready to go and proceded to plug the comp in and fire it up, all the fans spun up to speed, hdd spun up everything seems to work fine, the keyboard had power for the numlock buttons etc although the mouse laser didnt come on.

Once the comp started the moniter would just sit in stnadby mode and flash green, i dont know what is wrong. The harddrive did com efrom my old computer and has a fresh install of windows on it. I dont think th eHDD is the problem i think it has to do with the vid card as most everything else seems normal.

Any ideas?

Thnx Savage
__________________

SavageThrash is offline  
Old 08-19-2006, 01:02 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

try the graphics card in another machine or try another card in the existing machine. also you may want to format the drive perhapse a chipset conflict or something. good luck .
__________________

__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-19-2006, 01:06 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,567
Send a message via AIM to massacreinfallx
Default

it couls also be the motherboard...test the video card. if its not that then it is the mobo.
massacreinfallx is offline  
Old 08-19-2006, 01:12 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3
Default

Just tested my brothers vid card, still the same problem.

I also dont know what reformatting it again will do, the last time i reformatted it i didnt even instal any drivers it was reformat then into the new comp.

The first time i started the comp though the windows disc was in teh cd rom drive from the old comp ( i forgot i left it in there) and maybe when it went to boot something got fubared? although the screen never even flickered then eaither.

I sent an email to the tech support where i bought most of the stuff. Hopefully they cna shed somelight. Also could it be uncompatible ram?
SavageThrash is offline  
Old 08-19-2006, 01:17 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

bad graphics card. if it doesnt work in your system and his its the graphics card. send it back.
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-19-2006, 01:21 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3
Default

Sorry i ment i tried his card in my comp and i got he sam result. I didnt try my card in his comp.
SavageThrash is offline  
Old 08-19-2006, 02:07 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

make sure you have sufficient power to the system then if you are sure that you do then replace the motherboard.
__________________

__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.