New build problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 07-28-2007, 04:55 PM   #1 (permalink)
Super Techie
nosbusch2005's Avatar
Join Date: Nov 2006
Location: Minnesota
Posts: 290
Default New build problem

I just finished putting together a computer for my sister and I am having some problems. There are orange dots all over the screen and the screen will flicker black quite often, one time even going black and forcing me to restart. I figured it was a video card problem so I installed ATITool and checked for artifacts and it the 3d image immediately filled up with yellow and it locked up the computer. Is the video card bad? Or is it maybe something else thats causing it? Specs are as follows:
Gigabyte 965P DS3 rev. 3.3
Intel 4300
2GB G.Skill Ram
Fortron 400W Psu
I installed the latest chipset drivers from the gigabyte website and the latest gpu drivers from the EVGA website Any help would be greatly appreciated.


nosbusch2005 is offline  
Old 07-28-2007, 05:17 PM   #2 (permalink)
Super Techie
Snake91839's Avatar
Join Date: Jul 2006
Location: St. Louis
Posts: 471
Default Re: New build problem

hmm, well, I can tell you that it's a great card, but do not get drivers from EVGA. Go to Nvidia and get the forceware from them. If that still doesn't work, I would RMA the video card.

P.S. - It's a great card ... what does your sister want with a card like that... does she game?

Snake91839 is offline  
Old 07-29-2007, 09:57 AM   #3 (permalink)
Super Techie
nosbusch2005's Avatar
Join Date: Nov 2006
Location: Minnesota
Posts: 290
Default Re: New build problem

I tried the Nvidia drivers with no luck and I stuck the card in my computer to see if maybe it was something else causing it and I still had the same problem. I guess I will have to send it back.

Yeah my sister does game some and I got a great deal on the card so I couldn't pass it up.

nosbusch2005 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Serious computer problem. HeeRoMaKi Hardware Repairs and Troubleshooting 71 07-28-2007 10:42 PM
Media Library (I Presume) Problem. Nadegas Microsoft Windows and Software 4 06-08-2007 07:27 AM
Dhcp leasing problem Kloppstock Computer Networking and Internet Hardware 12 05-13-2007 06:13 PM
cant find the problem... Jhill1 Hardware Repairs and Troubleshooting 13 05-07-2007 03:51 PM
Chronic Rebooting Problem AND_YOU_ARE Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-24-2007 05:04 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:42 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.