New Build Not Booting - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-30-2011, 05:49 PM   #11 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2011
Location: south florida
Posts: 49
Default Re: New Build Not Booting

was the processor working with that same motherboard in past? or did you get them from 2 different computers? if your sure you tested the MB and Processor and you still dont have video with nothing else plugged and memory is not the trouble.... then you have the only thing left, power supply or you may have damaged cpu when building it up? you really need nothing else to get a boot.
__________________

Geff- is offline  
Old 11-30-2011, 06:15 PM   #12 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 10
Default Re: New Build Not Booting

What you want to do is go through a process of elimination...

Unplug everything and plug in only the motherboard with no peripherals pluggin to the mother board or power. Take out all the cards that might be seeded into the mother board. Remove the ram as well. Try powering up just with the motherboard and cpu (no ram)... see what you get. Start plugging stuff in, with ram first, but start putting in the ram one stick at a time, and see what you get.... make sure when you plug stuff back in it's seeded properly... Hope that helps.
__________________

GioSec is offline  
Old 12-07-2011, 11:09 PM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 6
Default

Update:
I have replaced the CPU, motherboard, and ram at this point and still the same thing. Tried with video card and without, trying the different Dimms. Also tried a different power supply thy I know works and still a no go.
pureadr3naline is offline  
Old 12-08-2011, 08:13 AM   #14 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: New Build Not Booting

Have you tried assembling the PC outside of the case to see if it is shorting out?
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Core i7 build not booting with all RAM jesspren6 Hardware Repairs and Troubleshooting 13 03-29-2009 02:39 AM
New build not booting up slyjosh Hardware Repairs and Troubleshooting 4 02-01-2009 10:15 AM
First build, not booting up...think it's PSU kershner Hardware Repairs and Troubleshooting 37 01-23-2009 07:29 PM
Help with new build not booting.... Goodonebales Hardware Repairs and Troubleshooting 1 01-22-2009 11:08 AM
New build PC - Prob booting up? Lagavulin Overclocking and Modding 8 07-26-2005 04:41 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.